Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve bir düğüne katılmak üzere Amasya'ya gelen Mumcu, sabah kahvaltısında parti yöneticileriyle bir araya geldi.

Burada gündemdeki konuları değerlendiren Mumcu, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de zaman zaman çeşitli alanlarda çatışma ortamı yaratıldığını ifade eden Erkan Mumcu, şunları kaydetti:

''Bana, Türkiye'de Ergenekon benzeri örgütlenmeler var mı, olmuş mudur ve bunlar bir takım suçlar işlemişler midir, diye soracak olursanız kanaatim kesinlikle evettir. Bu tür örgütlenmelerin tamamının temelinde gladyo vardır. Yani gladyo benzeri bir Amerikan yapımı örgütlenme vardır. Asıl misyonu, Amerikan çıkarlarına hizmet etmek olmuştur. Asıl misyonu Türkiye'yi sürekli bir çatışma ortamında tutmak olmuştur.

Türkiye'de asker siyasetle, siyaset askerle çatışmıştır. Devlet, milletle çatışmıştır. Din, laiklikle çatıştırılmıştır ve bu çatışma pozisyonlarının tamamı yapay olarak üretilmiştir. Türkiye'nin gücünün ortaya çıkması istenmemektedir. Bu gücün ortaya çıkmaması için bu çatışmanın devam etmesi gerekmektedir. Ergenekon soruşturması da giderek bu çatışmayı sürdürmek amacına hizmet eder hale gelmiştir. Ergenekon soruşturması Türkiye'de devam eden çatışmayı kızıştırmak amacıyla sürdürülmektedir.''

ANAVATAN Lideri Mumcu, Türkiye'de tartışmaların ve çatışmaların çıkabilmesi için cinayetler işlendiğini de belirterek, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok ve benzer cinayetlerin hepsinin en son yapılan Danıştay baskınında işlenen cinayetin de aynı amaç ve aynı aklın ürünü olduğunu iddia etti.

Erkan Mumcu, soruşturmanın bir medya kampanyasına dönüştürüldüğü görüşünü de ileri sürdü.