Onun M.United’da görev yaptığı süre boyunca İngiliz futbolunda tam 1052 teknik adam takımından ayrıldı.
 
Ülkemizde ise dört büyükler son 25 yılda 84 farklı hoca ile çalışırken, 27 teknik direktörle Fenerbahçe başı çekti.
 
Kırmızı Şeytanlara tek başına tam 37 kupa kazandırarak başka hiçbir teknik adamın ulaşamayacağı bir rekora imza attı.
 
MANCHESTER United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson, bugün görevinin başında 25. yılını dolduruyor. Bu sürede 1409 maça çıkan ve kazandığı 37 kupa ile kolay kolay hiçbir meslektaşının ulaşamayacağı bir rekora imza atan menajerin eşsiz kariyerinden satırbaşlarını sizler için derledik... 
 
O hancı herkes yolcu
 
MANCHESTER United’ın başına geçtiği 6 Kasım 1986’dan bu yana İngiliz futbolunda tam 1052 menajer görevinden ayrıldı. Türkiye’de ise dört büyükler, toplam 84 farklı hocayla çalıştı. Ancak o 25 yıl görevde kalarak tam 37 kupa kazandı. 
 
40 sterline başladı
 
FERGUSON, 32 yaşında teknik direktörlüğe başladığında East Stirlingshire takımından haftada 40 sterlin kazanıyordu. Şimdi ise Manchester United’dan aldığı yıllık 5 milyon sterlin ile dünyanın en çok kazanan hocalarından.
 
6 yıl şampiyon olamadı
 
M.UNITED’daki ilk 6 sezonunda ligi iki kez 2. bitirirken hiç şampiyon olamadı. Hatta Liverpool taraftarları kendisi için “Üç yıllık mazeret ve hâlâ rezalet” pankartı açtı. Ama sonrasında Liverpool’lulardan fazlasıyla intikamını aldı.
 
Nasıl Sir oldu
 
1998-99 sezonunu 3 büyük kupayla kapatırken, Büyük Britanya’daki en büyük unvanı da isminin başına eklemeyi başardı. Kraliçe 2. Elizabeth, ülkesine yaptığı hizmetlerden dolayı İskoç hocaya “Sir” unvanını verdi.öne geçirdi. 
 
BBC’ye 7 yıl konuşmadı
 
SIR Alex Ferguson’un inatçılığına en büyük örneklerden biri, 2004 yılında oğlu Jason hakkında hoşlanmadığı bir haber yapan İngiliz resmi yayın kuruluşu BBC’ye tam 7 yıl boyunca hiç konuşmaması.
 
İntikamı acı oldu
 
M.UNITED’daki ilk yıllarında Liverpool şampiyonluk sayılarında 18’e 7 öndeydi. Ancak efsane teknik adam kazandırdığı 12 şampiyonlukla Kırmızı Şeytanlar’ı  ezeli rakibi karşısında 19-18 öne geçirdi. 
 
Beckham’a krampon attı
 
ARSENAL’e 2-0 yenildikleri bir maçtan sonra soyunma odasında fırlattığı krampon Beckham’a geldi. Kaşına iki dikiş atılan yıldızın bu nedenle takımdan  ayrıldığı iddia edildi.
 
Sakızsız asla
 
FERGUSON, Beckham, Ronaldo ve Tevez gibi yıldız futbolcularından yeri geldi vazgeçti ama sakızından hiç vazgeçmedi. Her maç sakız çiğneyen 69 yaşındaki teknik adam, hala ilk günkü gibi yaşadığı heyecanını bu sayede bastırıyor.   
 
Tribünü oldu
 
M.United Kulübü, dün Sunderland’i 1-0 yendikleri maçtan önce Ferguson için bir tören düzenledi. Efsane teknik adamın adı, Old Trafford Stadı’nın bir tribününe verildi. Ferguson sahaya da iki takım futbolcularının alkışları arasında çıktı.
 
Ronaldo’yu yıldız yaptı
 
SPORTING Lizbon’dan yetenekli bir yıldız adayıyken aldığı Cristiano Ronaldo ellerinde dünyanın en iyi 2 futbolcusundan biri haline geldi. Genç Portekizli’ye çok şey katarak 80 milyon sterline Real Madrid’e gönderdi.