Edinilen bilgiye göre; alınan bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı"ndan alınan arama kararına istinaden Y.Y. isimli şahsın eşi ve bir çocuğuyla birlikte yaşadığı Aydın merkez İstiklal Mahallesi'ndeki Akarca Camisi'ne bağlı bulunan ve kiraya verilen lojmanda arama yaptı. Y.Y'nin evde olmaması nedeniyle yapılan arama sırasında mahalle muhtarı polis ekipleriyle birlikte hazır bulundu.

Y.Y. ve aşlesinin oturduğu lojman ve eklentilerinde yapılan aramada 2 adet av tüfeği, 2 adet tabanca, 3 adet şarjör, 1 adet kama tabir edilen çift taraflı oluklu bıçak ve kını, 1 adet metal kılıflı bıçak, 4 adet şarjör, 24 adet fişeklik, 544 adet tabanca fişeği, 190 adet küçük çaplı tabancalarda kullanılan fişekler, 180 adet kalaşnikof marka uzun namlulu tüfekte kullanılan fişek, 1 adet çapı ve menşei belli olmayan 188 ibareli uzun namlulu tüfek fişeği, farklı menşeilerde 21 adet uzun namlulu tüfek fişeği, 39 adet av tüfeği fişeği, 17 adet tek kurşun av tüfeği fişeği, 5 adet dokuzlu tabir edilen av tüfeği fişekleri ve 9 adet ucunda bilye olan fişek bulundu.

Aramanın ardından kendisine telefonla ulaşılan Y.Y. isimli şüpheli evinde bulunan silah ve mühimmatların kendisine ait olduğunu kabul ederek, il dışında olduğunu ve geri döneceğini ifade ettiği öğrenildi. Şüphelinin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.