Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, basın toplantısı düzenleyerek, Mühendisleri üretim süreçlerinden dışlayıp halk sağlığını hiçe sayan bir tutumun geliştirilmesi tercih edilmesi halinde meslek odaları olarak, bu düzenlemelere karşı üyeleri ile birlikte her türlü meşru mücadeleyi yürütme karalığında olduklarını söyledi.
Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, Aydın Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Haluk Uysal, Aydın Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Nilgün Olan ve odaların üyeleri katıldı.
Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mahmut Nedim Barış, yaptığı açıklamada, 13 Haziran 2010 tarihinde yürürlüğe giren 5996 sayılı 'Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Tasarısı'nın ülkemizde sürmekte olan gıda güvenliği sorunlarına çözüm getirmek yerine, 'Sorumlu Yöneticilik' uygulamasını kaldırarak, gıda güvenliğinin güvencesi olan eğitimli iş gücünü çektiğini, böylece gıda üretiminin sorunlu alanının 'Başıboş' bırakıldığını ifade etti.
Barış, ''Kamu yararını halk sağlığını ve gıda güvenliği her zaman gözetmek üzere görev yapan mesleklerin temsilcileri bir yanlışı görmektedir. Bu kanunda yapılan yanlışın yönetmenliklerde sürdürülmesine sessiz kalmamız mümkün değildir. Yetkilileri bir kez daha gıda sektöründe sağlıklı gıda üretimi ve devlet güvencesi altında denetim yapılması için, küçük işletmelerin üretimde eğitimli teknik elemanların mutlaka rol almalarını sağlayacak önlemler almaya ve gerek özel sektörde ve gerek kamu alanında teknik elemen istihdamını artırmaya çağırıyoruz'' dedi.
Öte yandan Aydın Kimya Gıda ve Ziraat Mühendisleri Odaları, ortak bir karar alarak 'Veteriner Hizmetler, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Tasarısı'nın yeniden gözden geçirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına iletilmek üzere imza kampanyası başlattı.