İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği ortağı olduğu dershaneye ceza kesilmesiyle ilgili olarak ise "Dershanede ceza kesilmiş 20 sene önce ne olmuş. Ceza kesilmişse ödenmiş ceza. Bu mu şimdi kusur?" diye konuştu.

Muharrem İnce, Elazığ İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda yapacağı projelerini anlattı.

Çiftçiye mazotu 3 liraya vereceğini, asgari ücreti 2 bin 200 liraya çıkaracağını ve en düşük emekli maaşının ise bin 500 lira olacağını belirten İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunarak, şöyle konuştu: "Mesela her şeyi biliyor herkese 'kafaları basmaz.' diyor ama ilkokul mezunu FETÖ onu kandırıyor. Bu 16 yılda haram yediler, yalan söylediler, iftira attılar, kumpas kurdular, memleketi soydular, çocukların sınav sorusunu çaldılar, Hazineden parayı da çaldılar, sandıkta oyu da çaldılar, hepsini çaldılar. Benim dönemimde Erdoğan da daha rahat edecek. Huzur olacak, barış olacak barış. Mesela cumhurbaşkanı akşamları yandaş gazetecilerle konuşmayacak, gençlerle çıkacak."

Kadınları iş yaşamına katacaklarını, her mahalleye kreş açacaklarınıdile getiren İnce, "Erdoğan gibi bir tavır içinde olmayacağız. Bazen 'barış', bazen 'savaş' diyor, bazen şehit babası gibi konuşuyor, bazen bir bakıyorsun Kandil ile İmralı arasında postacılık yapıyor. Ne olduğu belli değil." ifadesini kullandı.

"Devlet böyle yürümez"