Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Gül başkanlığında terörle mücadele ve Suriye gündemiyle bugün Çankaya Köşkü’nde son dönemin en kritik toplantılarından birini gerçekleştirecek.

Hükümet’te Başbakan Yardımcısı sayısının 4’e çıkarılması nedeniyle MGK, bu ay 15 üyeyle toplanacak. MGK, haziran olağan toplantısını 14 üyeyle gerçekleştirmişti.

Toplantıda sınır ötesi operasyon dahil teröre karşı sert önlemlerin detayları masaya yatırılacak. Askeri kanadın daha mesafeli durduğu öne sürülen sınır ötesi harekatın yanısıra, genel çerçevesi Erdoğan tarafından açıklanan yeni terörle mücadele stratejisi, özel harekat elemanlarının sıcak bölgelerde konuşlandırılması, başta Hakkari ve Diyarbakır olmak üzere kritik bazı PKK kamplarının bertaraf edilmesine ilişkin hazırlıklar da MGK’da son şeklini alacak.

Bu arada Cumhurbaşkanı Gül, MGK’da görüşülen konular ile ele alınan kararlar konusunda TBMM Başkanı ve ana muhalefet partisi liderinin bilgilendirilmesi konusunda önemli bir adım attı.

Gül, bundan sonra yapılacak bütün MGK toplantılarının ardından Meclis Başkanı ve ana muhalefet partisi liderini Çankaya Köşkü’nde kabul ederek toplantı gündemi ve yapılan değerlendirmelerle ilgili bilgi verecek. MGK’nın bugünkü toplantısının ardından Gül, yarın TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve ana muhalefet partisi CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkü’nde kabul edecek.