200 milyon dolarlık mücevher fuarında tuvalet kavgası çıktı

Tuvaletleri ve organizasyon sorunlarıyla gündeme gelen İstanbul Mücevher Fuarı, ziyaretçilerin en yoğun gününde bir skandala daha sahne oldu.

Dünyanın 5. büyük mücevher fuarı olarak bilinen İstanbul Jewelry Show Fuarı bu sene 'hijyen olmayan tuvaletler' yüzünden olaylı başlamıştı. Bu endenle fuardan 3 firmanın çekilmesinin yankıları sürerken bugün başka bir olaya daha tanık oldu fuar.

Sadece profesyonellere açık bir fuar olan İstanbul Jewelry Show için dünyanın değişik ülkelerinden ve Anadolu'dan gelen kuyumcular, 1,5 saat boyunca elektirkler kesilince ve jeneratörler de çalışmayınca kapıda mahsur kaldılar. Kapılarda, elektronik barkod okuma sistemleri de elektrikler kesik olduğu için çalışmadı. Bu nedenle içerdekiler dışarı çıkamadı, dışardakiler de içeri giremedi. Binlerce kişi tek giriş kapısında perişan oldu ve 2 saate yakın süren kesinti kapıdakileri perişan etti.

Elektrik kesintisi, fuara milyarlarca dolar değerinde altın, pırlanta, elmas, zümrüt, yakut ve bunlardan oluşturulan mücevherleri getiren fuar katılımcıları için de kabus oldu. Zira salonlardaki 2 saat süren karanlık yüzünden yaşanan kaos mücevherlerin güvenliği açısından da ciddi endişe yarattı.

KAVGALAR ÇIKTI

Yaşanan kaos sırasında gerek ziyaretçiler gerekse katılımcılarla görevliler arasında sert tartışmalar yaşandı. Sezgin Mücevherat'ın sahibi Hasan Sezgin ile fuarı düzenleyen firma görevlileri arasındaki tartışma sertleşince istenmeyen görüntüler yaşandı ve fuar kavgalara sahne oldu.