Ahram gazetesindeki habere göre, sağlık durumu gittikçe kötüleşen Mübarek, aile üyelerinden, üç yıl önce ölen torunu Muhammed'in yanına gömülmesini istedi.

Ay başında cezası açıklanan ve devrim sırasında 850 kişinin ölümünden dolaylı yollardan sorumlu tutularak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Mübarek, tedavi gördüğü lüks hastaneden çocuklarının da tutuklu olduğu Tora Hapishanesi'ne nakledilmişti.

Ancak hapishanede durumunun kötüleştiği iddia edilen Mübarek'in (84) sözleri üzerine eşi Suzan'ın gözyaşlarına boğulduğu da ileri sürülüyor.

Oğlu Alaa'dan olan torunu Muhammed 3 yıl önce gıda zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetmiş, bu olayın Mübarek üzerinde derin bir etki bıraktığı, hatta devrik liderin beyninin kısmen işlevini görmediği iddia edilmişti.

Muhalifler, Mübarek ile ilgili bu tür haberlerin sık sık yapılmasının, onu askeri hastaneye nakletme planlarının bir parçası olduğunu öne sürüyor. Hükümet yanlısı gazeteler de doktorlarının Mübarek'in askeri hastaneye nakledilmesi gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunduğunu yazıyor.

Mübarek'in oğlu Ala'nın bir oğlu, Cemal'in de bir kızı bulunuyor. Her ikisi de yolsuzluklardan dolayı yargılandıkları mahkemede suçsuz bulunarak beraat etmişti. Ancak iki kardeşe yönelik başka suçlamaların da yapılması bekleniyor.