Bilindiği gibi; Aydın Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Elektronik Bölümü son sınıf öğrencisi olan Mehmet Ali Algün, zorunlu yaz stajı bittikten sonra okul harçlığını çıkarmak ve mesleğini geliştirmek için Aydın merkez Güzelhisar Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir klima bayisinde teknik servis görevlisi olarak çalışmaya başlamıştı. Biriktirdiği harçlıklarıyla geçen yıl aldığı motosikletini kendi elleriyle tamir eden Algün, diğer taraftan da ehliyetini almıştı. Son 1 aydır işyerine motosikletiyle gelip gitmeye başlayan ve okuluna da motosikletiyle gitmeyi hayal eden Algün’ün motosikleti gündüz vakti işyerinin önünden çalışmıştı. Hırsızın işyerine gelişi, defalarca dolanıp içeriyi gözetlemesi ve motosikleti alıp götürmesi işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenmişti.
Motosikletin çalındığının anlaşılması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Güvenlik kamerası kayıtlarında yüzü açık seçik belli olan hırsızın Abbas E. olduğunu tespit edildi. Algün’ün motosikletini çalan Abbas E’nin motosikleti kısa süre içerisinde Aydın il merkezinde yaşayan bir şahsa sattığı belirlendi.
Yapılan çalışma sonucu ilk önce motosikleti ele geçiren polis ekipleri, daha sonra Orta Mahalle’deki adresi tespit edilen şüpheli Abbas E’yi gözaltına aldı. Liseli Algün’ün çalın motosikleti teslim edildi. Olayla ilgili olarak adli makamlara sevk edilen şüpheli Abbas E. ve motosikleti satın alan şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.