Kuşadası"nda bir çocuk mağazası tarafından başlatılan turistler için 'kiralık bebek arabası' uygulaması büyük ilgi görüyor. Turistler, uygulamanın büyük kolaylık ve önemli bir hizmet olduğunu belirtirken, firma sahibi beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.
“Rent A Car” olarak bilinen kiralık otomobillerin ardından Kuşadası'nda bir çocuk mağazası tarafından turistler için başlatılan 'kiralık bebek arabası beklenenin üzerinde ilgi gördü. Kuşadası İnönü Bulvarı üzerindeki mağaza, bebek arabası kiralayan turistler nedeniyle yoğunluk yaşıyor. Tatil için Kuşadası'na gelen yerli ve yabancı turistlerden aldıkları yoğun talep üzerine bebek arabalarını kiraya vermeye başladıklarını belirten mağaza sahibi Mehmet Ütkür, bir bebek arabasından günlük 5 YTL kira ücreti aldıklarını söyledi.
Tatile gelirken yanında bebek arabası taşımak istemeyenlerin bebek arabası kiralama yoluna gittiğini anlatan Ütkür, yabancıların yoğun talebi olduğunu kaydederek, "Kuşadası'na tatile gelenler, çocuk arabalarını taşımak istemiyor. Buraya geldikleri süre içinde bir bebek arabası almak masraflı oluyor. Bu nedenle biz de böyle bir yöntem seçtik. Kiraladığımız kişi Türk ise kimlik, yabancı ise pasaportunun fotokopisini ve 50 YTL depozito alıyoruz. Daha çok yabancı turistlerden talep geliyor" dedi.