Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin ile İlçe Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasında bulunan MOBESE kumanda merkezinde incelemede bulundular.
Nazilli Belediyesi, dört yıldan bu yana devam eden güvenlik kamerası çalışmalarını tamamlayarak 18 kameralı MOBESE sistemiyle şehri gözetlemeye başladı.
Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin'in de hazır bulunduğu incelemede ilk etapta kurulan 18 kameralı MOBESE sisteminin toplam maliyetinin 540 bin lira olduğu belirtildi.
Nazilli'nin 15 noktasına yerleştirilen toplam 18 kamerayla Nazilli'nin huzuru için çalışmalar yapılacağını belirten Başkan Alıcık, ''Biz Nazilli'nin güvenliği ve halkımızın huzuru için çalışıyoruz. Şehrimizin güvenliği için Nazilli Belediyesi olarak ilçemize MOBESE kamera sistemini kazandırdık. Çalışmalarımız son aşamaya geldi. Sistem kuruldu. Şu anda deneme çalışmaları yapılıyor'' dedi.
Bundan dört yıl önce başlatılan çalışmalarda birkaç kez iptal edilen ihaleler nedeniyle güvenlik kamerası sistemini kuramadıklarını anlatan Alıcık, 2009 yerel seçimlerinin hemen ardından başlattıkları çalışma ile ilk etapta acil olan 18 kamera için gerekli altyapıyı hazırlayarak, 15 direğin montajını tamamladıklarını kaydetti.
İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin de, ilk aşamada 18 kameranın takıldığını bu sayının halkın isteği üzerine ilerleyen günlerde artırılabileceğini kaydetti.
360 derece dönebilen son teknoloji sistem kameralar direği ile birlikte ortalama 20 bin liraya mal olduğunu anlatan Şahin, sistemlerin 12-14 bin lira arasında değişen bir maliyette olacağını bildirdi.