Sosyal Medya Hesabından görevinden İstifa ettiğini duyuran Özhavutcu ciddi iddialarda bulunarak "Baskı, mobbing ve onur kırıcı davranışlar bu görevi yapmamı imkansız hale getirdi" dedi.

Seçilmesi bir yılı doldurmadan istifa eden Esin Özhavutçu paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"KAMUOYUNA

Görev yaptığım süre boyunca her türlü baskı ve mobinge rağmen, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevimi mesleki onur ve sorumluluk bilinciyle sürdürdüm. Ancak son dönemde, yönetim kurulu içinden bir üyenin şahsıma yönelik ahlaka ve nezakete aykırı davranışına maruz kalmam, buna rağmen aynı kurulda birlikte yola çıktığım bazı üyelerin bu tutuma sessiz kalması ya da destek verir nitelikte davranışlar sergilemesi, bu görevi sağlıklı bir şekilde sürdürmemi imkânsız hale getirmiştir.

Maddi gücü nedeniyle her şeyi kendine hak gören bir kişinin şahsıma yaptığı bu kabul edilemez davranış ve bu yanlışa, üstelik bir kadın üyenin dolaylı olarak ortak olması, mesleğimiz adına ayrıca üzücü bir durumdur. Yaptıkları yanlışın altında ezilmeleri gerekirken, makam ve mevki uğruna; istediklerini alamamış olmanın ezikliğiyle saldırgan bir tutum sergileyip inkâr yoluna gitmeleri şahsım açısından asla kabul edilemezdir. Konuyla ilgili yasal süreci başlatmakla beraber takipçisi olacağımı da kamuoyuna bildiririm.

Görev sürem boyunca emekle inşa ettiğim tüm çabalara rağmen; yönetim kurulunda çoğunluğu oluşturan kişilerin maddi imkânlarının güçlü, fakat donanım ve karakter açısından zayıf olmaları; bir başkan olarak değil, bir insan ve bir kadın olarak yanımda duramamaları, benim için büyük bir hayal kırıklığı olmuştur.

Aile terbiyem, kişiliğim ve hayat görüşüm gereği; böyle onur kırıcı bir durumun failleri hatalarını kabul edip gerekli adımları atmadıkları sürece bu görevi sürdürmem mümkün değildir.

Bu gerekçelerle, Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevimden, yönetim kurulundan ve cemiyet üyeliğimden istifa ediyorum.

Tüzüğümüz gereği yönetim kurulunun otuz (30) gün içinde olağanüstü genel kurula gitmek zorunluluğunu bildirir; yeni yönetimin bilgi, beceri, kültür, eğitim, ahlak ve vicdan sahibi kişilerden oluşması temennilerimle...

Öncelikle bir kadın, bir anne ve bir gazeteci olarak; hem mesleki hem de sosyal hayatta bu ve bunun gibi ahlaka ve vicdana aykırı kişi ve olaylarla her türlü mücadelemi sürdüreceğimi bilmenizi isterim.

Kamuoyunun, meslektaşlarımın ve tüm dostlarımızın bilgisine sunarım.

Saygılarımla,

Esin Özhavutçu"

Aydın’da balkonlar kırmızıya boyandı
Aydın’da balkonlar kırmızıya boyandı
İçeriği Görüntüle

529867700 10163038165269183 5731243833606965614 N