AA ekibi, kritik Florida seçimlerini, Romney'in seçim merkezinin kurulduğu Tampa kentinde izledi.

Romney'in eyaleti kazanacağı yönündeki beklentisi, erken saatlerden itibaren her yaştan Romney destekçisinin, kampanya merkezinin bulunduğu kentin kongre merkezine gelmesine neden oldu. Üzerlerine ''Romney'' yazılı etiketler yapıştıran veya ''Romney'' yazılı pankartlar taşıyan seçmenler, Romney'in seçim konuşmasını yapacağı salonu doldurdu. Bazılarının küçük çocukları veya bebekleriyle bile birlikte geldiği görüldü.

Zaman zaman ''Mitt, Mitt'' diye alkış tutan seçmenler salona giren Romney'i de büyük coşkuyla karşıladı. Salona sığmayan seçmenler ise yan odadaki dev ekranlardan Romney'in konuşmasını izledi.
Seçmenler, Romney'in zafer konuşmasının ardından da duygularını AA muhabiriyle paylaştılar.

''Romney'e ihtiyacımız var''
Emekli makine mühendisi Bill, yanında eşi Sharon'la birlikte, ailecek yıllardır Romney'yi desteklediklerini belirterek, ''Bu başarısını tüm ülke geneline yayacağını ve başkanımız olacağına inanıyorum. Ülkemizi doğru yöne sokabilecek ve işsizlik konusunda olsun, konut sektöründe yaşanan sıkıntılar olsun, her türlü sorunumuzu çözebilecek Romney gibi birine ihtiyacımız var'' diye konuştu.

Sharon da, Romney'nin Florida'daki zaferinden dolayı çok büyük sevinç duyduğunu söyleyerek, ''Bence bu sadece bir başlangıç. Romney'nin ön seçim sürecini galip bitererek, başkanlık seçimlerde partimizin adayı olacağını düşünüyorum. Bundan dolayı da çok mutluyuz'' dedi.

Bob ise, ''Bugün Amerika için, özgür dünya için ve torunlarım için harika bir gün. Acılar çeken ülkemiz artık ayağa kalkmak üzere'' sözleriyle coşkusunu dile getirdi ve Romney'yi tecrübesi, enerjisi ve dürüstlüğünden dolayı desteklediğini kaydetti.

''Bizi ekonomik darboğazdan çıkarır''
Romney'in hayranı olan Mark, Romney'nin sadece ABD değil, dünya ekonomisini düzeltebilecek yeteneklere sahip olduğunu belirterek, ''Bence Romney, ABD'nin ihtiyaç duyduğu kişi. Fırsatı, vizyonu ve herkes için refahı temsil ediyor. Onu desteklemekten çok mutluyuz'' diye konuştu.

Chase adlı öğrenci, Romney'nin önemli değerlere ve liderlik meziyetlerine sahip olduğunu belirterek, ''Bence Romney, ülkeyi hem ekonomik açıdan düzene sokabilir, hem de birleştirebilir. Onun, ABD Başkanlığı için çok ideal bir seçim olduğu düşüncesindeyim'' diye konuştu. Romney'nin Cumhuriyetçi Parti içindeki muhafazakar kesimin desteğini almayı henüz başaramadığı eleştirilerine katılmayan Chase, ''Bana göre Romney, partideki tüm kesimlere hitap edebilecek biri ve başkanlık seçimlerde adaylığı kesinleştikten sonra partinin tüm tabanının desteğini toplayacağını düşünüyorum'' dedi.

Savannah adlı bir başka öğrenci de, Romney'i ''ülkeyi yönetecek en iyi isim, ülkeyi ekonomik darboğazdan çıkarmayı başaracak en iyi aday'' olarak tanımladı.

''Obama'yı mağlup edecek tek aday''
Romney'nin kampanyasında gönüllü olarak çalışanlardan, kafasında ''Romney'' yazılı şapka taşıyan Brent de, ''Bence Obama iyi bir insan ama bu işler onu aşar. İş dünyasında, yönetim alanında deneyim sahibi olan, Amerika'ya ve halkına inanan, iyi bir ahlaki geçmişi bulunan bir başkana ihtiyacımız var. İşte bu yüzden Romney'yi destekliyorum'' yorumunda bulundu.

Romney'nin, Obama'yı seçimlerde mağlup edebilecek tek aday olduğu savunan Brent, ''Milyarlarca doların döndüğü bir kampanyaya karşı yarışıyoruz, yapacak çok işimiz var'' ifadesini kullandı.

Brandon adlı Amerikalı da, Romney'nin konuşmasını izlemenin kendisi için harika bir deneyim olduğunu ifade ederek, ''Onun, bizim geleceğimizi koruyacağına inanıyoruz, bu nedenle Romney'ye oy verdik. Buradaki başarısını ülke genelindeki diğer eyaletlerde de sürdüreceğini düşünüyorum'' dedi.

Romney'yi aile değerlerine verdiği önemin yanında, iş dünyası ve özel sektördeki deneyimlerinden dolayı beğendiğini belirten Brandon, ''Bence Romney, ülkemize faydalı olabilecek, ekonomiyi düzeltebilecek ve geleceğimizi, çocuklarımın geleceğini koruyabilecek biri. Onun değerlerini ve ekonomik ilkelerini destekliyorum'' diye konuştu.

Romney'nin konuşmasını izlemek için çocuklarıyla birlikte gelen Rachel ve Nathan çifti de duygularını, ''Romney'nin Florida'da kazanmasından dolayı çok mutluyuz. Bizce o, ABD Başkanlığı için tek isim. Umarız onu Kasım ayında ABD Başkanı olarak görürüz'' sözleriyle ortaya koydu.
Grace de Romney'in ''ülkeyi eski güzel günlerine tekrar döndürebilecek, bütçe açığını azaltabilecek ve istihdam yaratabilecek tek aday olduğunu'' söylerken, Drew, ''Bence Romney Cumhuriyetçi adaylar arasındaki en iyi isim'' dedi.

Garcia da ''Romney'yi destekliyorum çünkü onun harika bir başkan olacağını düşünüyorum'' dedi.

sabah