Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, senaristlere seslenerek reyting uğruna çocuklara kötü örnekler sunulmaması gerektiğini belirtti. Gündoğdu, “Televizyon dizilerinde ki tüm ahlaksızlıklar reyting uğruna normalmiş gibi yansıtılıyor” dedi.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, televizyondaki bazı programların çocukların ahlakını bozduğunu iddia etti. Gündoğdu, dünya görüşü ne olursa olsun bütün anne ve babalara çağrı da bulunarak, çocukların ahlaklı olması, yerel değerlerin diri tutulması, aile düzeninin korunması ve çekirdek ailenin dejenere olmaması için duyarlı olunması gerektiğini belirtti. Gündoğdu, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Senaristlere çağrımız reyting uğruna çocuklarımıza kötü örnekler sunmamaları. Dizilerde aile bütünlüğünü koruyacak değerler öne çıkarılmalı, onlara rol model kişiler empoze edilmeli, örneklik teşkil edecek yaklaşımlarda bulunulmalı” dedi.
Bir yasaklamadan yana olmadıklarını ifade eden Gündoğdu, “Burada bir yasaklamayı öneriyor değiliz ama, herkes yaptığı işin sorumluluğunda olmalı. Bunun reyting ötesi sorumluluğu var. Daha sonra çocuklarda bırakacağı izleri, bu ülkeye getireceği faturaları da hesap edersek, hep birlikte ülkemize daha da katkıda bulunmuş oluruz" görüşünü savundu.

-“TURGUT ÖZAL"IN BAŞLATTIĞI ÇALIŞMALARLA İLETİŞİMDE ÇIĞIR AÇILDI”-

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başlattığı çalışmalarla Türkiye'nin iletişimde yeni bir çığır açtığını belirten Gündoğdu, bugün bunun zirvesinde olunduğunu ifade etti. Medyanın bir hayli geliştiğini ifade eden Gündoğdu, kimlerin darbeci olduğunu, nerede nasıl darbe yapmaya kalkışacaklarının medya sayesinde anında deşifre olduğunu ve önünün kesilebildiğini vurgularken, bunun medyanın iyi yönü olduğunu söyledi. Medyanın bir de kötü yönü olduğunu belirten Gündoğdu, “Biraz daha batıya açılımın beraberinde getirdiği bir yaklaşımla batının imrendiği, aile yapımızı dejenere edici dizilerin, kötü örnek teşkil etmesi var” dedi.

-“MİSYONERLİK İLKÖĞRETİM BİRİNCİ SINIFA KADAR İNDİ”-

Anayasada din eğitimi hakkı bulunduğunu, bugün bu hakkın bir saat liselerde, iki saat ilköğretimde uygulandığını ifade eden Gündoğdu, aynı anayasada “Anne baba istiyorsa çocuğuna din eğitimi de aldırabilir. Avrupa'da kilise eğitimi, din eğitimi çok yaygın bir şekilde var. Ama bizde 28 Şubat sürecinin dayatmasıyla, hem çıraklık eğitimi, hem mesleki eğitim ve hem de din eğitimi yok edildi. Bugün alkolün, uyuşturucun ve satanizmin, misyonerliğin ilköğretimin birinci sınıfına kadar indiği bir çağı yaşıyoruz" görüşünü savundu.