Olay, İzmir'in Torbalı ilçesi Yeniköy Kabacakırı mevkiinde meydana geldi. Mustafa Bucurgat, akşam saatlerinde otlamaya çıkardığı keçilerinin kimliği belirsiz kişi veya kişilerce atılan mısır tohumlarını yediğini gördü. Görür görmez müdahale eden Bucurgat, keçilerin tohumların büyük bir bölümünü yediğini fark etti. Tohumları yiyen 8 keçi, can çekişerek can verdi. Keçi başına 2 kilo süt aldığını, bu nedenle 16 kilogram süt zararı olduğunu ifade eden Bucurgat, yetkililerin kendisine destek vermelerini istedi.

MÜDAHALEDE GEÇ KALDI

Emekli olabilmek için bankadan çektiği krediyi yetiştirdiği keçilerinin sütünden elde ettiği gelirle ödediğini ifade eden Bucurgat, şimdi ne yapacağını bilmediğini anlattı. Beş yıldır hayvancılık yaptığını söyleyen Bucurgat,“25 keçim vardı. Her akşam merada hayvanlarımı otlatıp dağa çıkıyorum. Geçen akşam yine keçilerimi otlatmaya çıkmıştım. Kabacakırı mevkiine geldiğim sırada hayvanlarımın bir yerde toplanıp bir şey yediklerini gördüm. Şüphelenip hemen kovaladım. Ancak ben hayvanları kaçırana kadar tohumdan yiyenler teker teker ölmeye başladı. Elimden hiçbir şey gelmedi. Hepsinin can verişini izledim” dedi.

Keçilerinin yeni doğum yaptığını, birçoğunun arkalarında oğlak bıraktığını ifade eden Bucurgat, şimdi onlara nasıl bakacağını bilmediğini söyledi.

Başka bir işinin olmadığını ve keçilerine güvenerek bankadan emekli olmak için kredi çektiğini dile getiren talihsiz çiftçi, şikayette bulunmasına rağmen yetkililerin işlem yapmadığını iddia etti. Bucurgat, yetkili müdürlüğe şikayette bulunduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelip tutanak bile tutmadılar. Müdürlüğe bağlı veterinerin gelip inceleme yapması gerekirdi. Ben bu hayvanları kendim mi zehirledim? Tohumlar burada duruyor. Yetkililer gelip numune alsınlar”

Hayvanlarının besili olduğunu ve bir daha yenilerini alma imkânının bulunmadığını belirten Mustafa Bucurgat, günlük hayvan başına iki kilogram civarında süt aldığını, hayvanlarını kaybettiği için 16 kilogram sütten mahrum kaldığını belirterek, yetkililerin kendisine sahip çıkmasını istedi.