Bir zamanlar Türkiye"nin en önemli pamuk üretim merkezlerinin başında gelen Aydın, çiftçinin mısıra yönelmesi ile birlikte mısır üretim merkezi haline geldi. Havaların mevsim normallerinde seyretmesi sonucu Aydın"da mısır hasadı başladı. Verimin normal olduğu, 14 rutubet mısıra verilen 49 kuruşa iyi bir prim eklenmesi halinde üreticinin yüzünün güleceği belirtildi.
Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu Aydın Ovası"nda mısır hasadının başladığını belirterek, özellikle operatör ve çalışanların dikkatli olmasını istedi. Önceki gün Koçarlı"da meydana gelen iş kazasından duydukları üzüntüye de dile getiren Sarıoğlu, herkesin aşırı dikkatli olmasını tavsiye etti.
Aydın"da bu yıl verimin geçen yıllara oranla nispeten daha iyi olduğunu belirten Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu “Mısır hasadı başladı. Arazide yaptığımız incelemelerde verimin geçen yıllara oranla iyi olduğunu gördük. Bu yıl için dekardan birincil ürün mısırda 1400-1700 kg arası ürün bekleniyor. Çiftçimiz aldığı üründen memnun, fiyatlar da verilecek iyi bir primle desteklenirse üretici emeğinin karşılığını alır” dedi.
Bu arada pamuk hasadının da kısa sürede başlayacağını şu an itibariyle makineli hasat için yaprak döküm ilaçlarının atılmaya başlandığını kaydetti.