Ankara'da yeni açılan Hayal Kahvesi'nde sevilen şarkılarını seslendiren Mirkelam, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Mirkelam, Ankara'ya üniversite yıllarında diş hekimliğinde okuyan arkadaşlarını görmek için geldiğini ve Emek'te çok zaman geçirdiğini anlattı.

Ankara ile bir başka bağlantısının ise 1987-88'de Eurovision Şarkı Yarışmasına katılmak için binbir koşuşturma ile TRT'ye yaptığı başvurular olduğunu dile getiren Mirkelam, ''İskender Paydaş ile şarkılar yapardık Eurovision'a girmek için. Önce vapura sonra mavi trene atladığımı hatırlıyorum ve son dakikada TRT'nin kapısına gelip rumuzları yazmayı unuttuğumu hatırlıyorum. Aklımda hep bir koşuşturma var'' diye konuştu.

Yarışmaya Kayahan ile ''Sokak kedisi'' şarkısı ile katıldığını anımsatan Mirkelam, şunları söyledi:

''Başka bir teklif gelmedi. Zaten geldiği zaman da anca iki trilyon verirlerse katılırım çünkü çok zor bir iş. Onun emeği çok zor. Çocukları ortaokula, liseye hazırlıyorlar ya bir at yarışı gibi Eurovision da öyle bir şey, bir gecede de bitiyor. Hiç bir anlamı olmayan bir şey. O yüzden bana çok fazla geliyor.''

Uzun süredir albüm yapmamasını sadece bir şarkıcı olmamasına bağlayan Mirkelam, ''Ben sadece şarkıcı değilim. Hem besteci ve hem söz yazarıysanız hem konsept düşünüyor hem şarkı söylüyorsanız iyi bir şarkı 4 senede ya da 5 senede bir aklınıza gelir. Aynı iyi aşkların, iyi sevgilerin, iyi dostlukların çok zor geleceği gibi. İyi şarkı da çok zor aklınıza gelir. Onu bekliyoruz diyelim'' dedi.

Mirkelam, 2007 yılında ''Asuman'' albümünü çıkardığında Beyoğlu Hayal Kahvesi ile çalışmaya başladıklarını anımsatarak, şunları söyledi:

''1994'den beri var olan bir müessese. Onun içinde var olmak bizi de çok güzel bir şekilde var etti. Şimdi bu güzel mekan Ankara'ya taşındı. Bu ailenin içinde var olmaktan çok mutluyuz. Hem kalitesi hem müşteri kalitesi hem de Türkiye'ye müzikal öncelik vermesi anlamında.

Her seçim gibi seçtiğiniz müzik de sizin hayatınızı etkiliyor. Belki de dünya için Türk müziğinin olmamasının sebebi budur belki. Türkiye'nin yanlış kararlar vermesi ve yanlış insanları alkışlaması sonucunda belki de müziği yoktur. O yüzden Hayal Kahvesi'nin bizim hayatımızda gençlere yön vermesi açısından çok değerli bir müessese olduğuna inanıyorum.''