Boğularak öldürülen Zeynep Silku'nun (26), mal varlığı cenazesinde ortaya çıkan öz annesine kaldı. Kızını 5 yaşında yuvaya veren öz anne paha biçilmez iki evin sahibi oldu.
Bursa'da ayrılmak istediği sevgilisinin evinde boğularak öldürülen Zeynep Silku'nun (26), mal varlığı cenazesinde ortaya çıkan öz annesine kaldı. Kızını çocukken yuvaya veren öz anne Emine Yiğiter, paha biçilmez iki evin sahibi oldu.

3 ay önce meydana gelen olay şöyle gelişti: 26 yaşındaki bankacı Zeynep Silku, sevgilisi Yurdakan Buğra Oğru'nun (29) evinde boğularak öldürülmüş olarak bulundu. Polis, genç kızı ayrılmak istediği sevgilisi Yurdakan Buğra Oğru'nun öldürdüğünü belirledi. Cinayetten geriye ise Zeynep'e ait 2 ev ve yürek burkan bir hikâye kaldı. Eldeki bilgilere göre Zeynep, 21 yıl önce annesi Emine Yiğiter (50) tarafından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bırakılmış ve Melahat ve Burhan Silku çifti tarafından evlat edinilmişti. Ancak 10 yıl önce meydana gelen bir trafik kazası sonucu Zeynep, üvey ailesini de kaybetti.

'BEN DOĞURDUM'

Onlardan iki ev kalan Zeynep'in medyada geniş yer bulan cinayetinin ardından cesedine sahip çıkan olmadı. Haberler üzerine ortaya çıkan ve defin işlemlerini üstlenen öz anne Emine Yiğiter (50), kızının mal varlığının kendisine verilmesini istedi. 21 yıl önce kocası öldüğü ve geçim sıkıntısı çektiği için kızını yurda veren Yiğiter, Zeynep'le son kez 2 sene önce görüştüğünü ve daha sonra biraraya gelmediğini açıkladı. Yakın arkadaşı Aslıhan Kumtepe'ye "Ölürsem Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlamak istiyorum" dileğini yok sayan öz anne, gerekçesini ise şöyle sıraladı: "Zeynep'i ben doğurdum. Öz annesi benim. Ona kalan mirasın bana verilmesi gerekiyor. Aksi takdirde dava açacağım." Ancak, öz annenin dava açmasına gerek kalmadı ve miras Emine Yiğiter'e bırakıldı.

'VASİYET YOK, KARAR DOĞRU'

Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman ise bu konuda yasaların açık olduğunu belirterek şunları söyledi: "Evlatlık edinilen bir kişi kendisini nüfusuna geçiren ailenin tüm mal varlığının mirasçısıdır. Ona kalan mirasta da öz ailesi hak sahibidir." Avukat Cemalettin Torun da, yazılı bir vasiyet olmadığı için Zeynep'in mal varlığının Çocuk Esirgeme'ye kalmasının mümkün olmadığını söyledi. Avukat Torun, soy ismi farklı bile olsa ilk ailenin Zeynep üzerinde hakkı olduğuna dikkat çekti. (Sabah)