Sanık ifadesinde "Tesadüfen karşılaştık tartışma çıkınca vurdum derken, tanıklar "Aralarında husumet vardı" iddiasında bulundu.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Adam öldürmek ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan müebbet hapsi istenen Mehmet Akif Ş. (44), üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Mudanya'daki bir restoranda Eskişehir-Trabzon maçını izlerken küfürleşme yüzünden çıkan tartışmada, eski Anavatan Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Gedik'i (58) 4 kurşunla vurarak öldürmekle suçlanan sanık Mehmet Akif Ş., iki celsedir süren suskunluğunu bu duruşmada bozdu.

Gedik ile aralarında husumet olmadığını belirten sanık Mehmet Akif Ş., "Olay gecesi söz konusu restoranda tesadüfen karşılaştık. Aramızda çıkan tartışmadan yüzünden bu olay meydana geldi" diye konuştu. Duruşmaya maktul Mehmet Gedik'in eşi Z.G. (53), kızı İ.G. (31) ve oğlu A.O.G. (25) de müşteki olarak katıldı. Mahkeme, aralarında maktul Gedik'in kardeşi olan Y.G.'nin de bulunduğu 4 kişiyi dinledi. Olayın yaşandığı restordanda bulunan Mustafa Ağırman (72), "Mehmet Gedik ile maçı izlemek için telefonlaşarak restoranda buluştuk. Restoran çok kalabalıktı, yemek söylemiştik. Sanık masamıza gelerek maktul ile tokalaştı ve bir süre konuştu. Maç sonunda televizyondaki röportajları izlerken birtakım sesler duydum. Arkamı döndüğümde sanık Gedik'e ateş ediyordu. Ben bağırmaya başladım. Sonra sanık silahını bize doğrultup, 'Kimse bağırmasın' diyerek restoranı terk etti. Maç sırasında taraflar arasında bir tartışma olmadı ama sanık ile Gedik ara ara konuşuyordu" diye konuştu.

Diğer şahitler de olayı görmediklerini fakat sanık ile Gedik arasında daha önceden bir husumet bulunduğunu iddia ettiler. Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.