MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti tabanından gelen tepkilere rağmen milletvekili yapmakta kararlı olduğu Balyoz davası sanığı Engin Alan için 'simgesel' bir karar almak üzere.
 
Emekli Korgeneral Engin Alan'ın aday gösterileceği bölgenin, Ergenekon sanıklarının yargılandığı ve tutuklu bulunduğu Silivri'yi de kapsayan İstanbul 3'üncü bölge olacağı öğrenildi. Meral Akşener'in liste başı olması beklenen 3. bölge için Azmi Karamahmutoğlu'nun da adı geçiyor.
 
Zaman'ın haberine göre, milletvekili aday listelerinin belli olacağı 11 Nisan tarihine sayılı günler kala MHP'de sancılı bekleyiş sürüyor.  Engin Alan'ın adaylığına karşı çıkan Mansur Yavaş'ın aday olup olmayacağı henüz netleşmedi. Ergenekon sanığı Mehmet Haberal CHP'den aday adayı olmuştu. Fakat onun "sağ kolu" olarak bilinen ve sahibi olduğu Başkent Üniversitesi'nin genel koordinatörlüğünü yapan eski DYP Milletvekili Ali Uzun, MHP'den Zonguldak aday adayı oldu. Haberal'ın aday olması durumunda Ankara'dan listeye konulması bekleniyor. MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi olan Haberal'ın oğlu Erkan Haberal ise milletvekili adayı olmadı.
 
DOĞU'NUN BAŞBUĞ'U
 
Devlet Bahçeli'nin sürpriz isimlerinden birisi de "image maker"ı olarak bilinen Başdanışmanı Prof. Dr. Zühal Topçu Cafoğlu. Ankara 1'inci bölgeden aday gösterilmesi beklenen Cafoğlu, Bahçeli'nin parmağına yüzük takması ve güler yüzlü pozlar vermesinin arkasındaki isim olarak biliniyor. Bahçeli ile bir dönem kavga eden ancak referandum sonrası partiye dönen eski bakan Koray Aydın ile Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın listedeki yerleri de garanti görülüyor. Aydın, Ankara veya Trabzon'dan, Özdağ ise Başbakan Tayyip Erdoğan'ın karşısına İstanbul 1'inci bölgeden aday gösterilecek. Türk Tarih Kurumu'nun (TTK) eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu da Kayseri'den aday gösterilecek. Yine "Doğu'nun Başbuğ'u" olarak adlandırılan Yılma Durak'ın İstanbul'dan, Bahçeli'nin özel kalem müdürü Ömer Karakaş'ın da Aydın'dan milletvekili adayı gösterileceği tahmin ediliyor. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural İzmir, Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı ve merhum Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş de Ankara listesinde yer alacak.