MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Almanya'daki ırkçı saldırıları kınayarak, "Bizim milletimiz tarihin hiçbir evresinde ırkçılık yapmamıştır" dedi.

Vural, Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu Genel Muhasip Yardımcısı Şahin Şimşek ve beraberindeki heyeti, MHP Meclis Grup Salonu'nda kabul etti. Vural, burada yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Federasyon'un bazı Avrupa ülkelerindeki kurultaylarına katılmakta olduğunu hatırlatarak, "Siz de buraya gelerek Türkiye'ye güzellikler kattınız" diye konuştu.

Almanya'da ırkçı saldırılar sonucu hayatını kaybeden Türkler'e Allah'tan rahmet dileyen Vural, şunları kaydetti:

"Maalesef ırkçı yaklaşımlar sonucu bazı radikal grupların saldırılarında bedeller ödüyorsunuz. Bu ırkçı saldırıları ve İslam karşıtlığını kınıyoruz. Bizim milletimiz tarihin hiçbir evresinde ırkçılık yapmamıştır. Bu ırkçılık illetinin kökü Avrupa'dadır. Şimdi Avrupa'daki ekonomik sıkıntıların bedelini sizlerin çektiğini de biliyoruz. Bu ayrımcı ve ötekileştirici yaklaşımların reddedilmesi gerekiyor."

Vural, Avrupa'daki Türk vatandaşlarının, Türkiye'deki seçimlerde oy kullanabilmelerine ilişkin imkanların geliştirilmesi gerektiğine dikkati çekerek,

"Orada oy kullanma hakkı olan vatandaşlarımızın bir 'artık oy' gibi değil de belirledikleri iradenin TBMM'de temsil edilmesi anlamında, yurt dışında bir seçim çevresi oluşturulması gerekir. Böylece sizlerle doğrudan ilişkide olanların parlamentoda sizleri temsil etmeleri daha doğru olur" şeklinde konuştu.

Partisinin Meclis çalışmaları hakkında da bilgi veren Vural, yeni anayasa faaliyetlerine MHP'nin katıldığını ve "Anayasa'nın etnik bölücü taleplerin karşılanacağı bir zemine dönüştürülmemesi" için çalıştığını söyledi.

Bölgesel olayları da yakından takip ettiklerini dile getiren Vural, Suriye'deki olaylarda Türkiye'nin taraf olmaması gerektiğini vurguladı. Vural,

"Türkiye bu coğrafyada başkalarının taşeronu olmamalı, kendi milli çıkarlarını korumalıdır. Bir kaosun tarafı olmamalıdır. Bu ülkenin insanlarının birbirine düşmesini engellemesi gerekmektedir. Ama maalesef Suriye'deki gelişmeler Türkiye'yi bir başka yere götürebilir diye düşünüyoruz" dedi.