CHP ve AKP’nin Kürt açılımı konusundaki görüşmelerini de eleştiren İlter “Türk’ün Kürt’le, Kürt’ün de Türk’le sorunu yoktur.”dedi.

MHP Didim İlçe Sekreteri Levent İlter geçtiğimiz günlerde Hakkari’de 8 askerimizin şehit, 19 askerimizin ise yaralı olarak kurtulduğu terör olayları sonrasında yaptığı değerlendirme de İktidar partisi ile ana muhalefet partisine yüklendi. İlter AKP’nin sıfır terörle ülkeyi ele aldığını ve gelinen süreçte 10 yılda 1111 şehidin verildiğini belirterek “Kürt açılımı diyerek eli terör örgütüyle müzakere yapan yönetim sadece Türkiye’yi kan gölüne döndürmüştür. 10 yılık süreçte 1111 şehit verilmiştir. Bu yöntemi seçen İktidar partisinin Genel Başkanından umutlu olan Ana Muhalefet Partisi ve aynı zamanda Leyla Zana’nın Başbakan’dan umutlu olması durumun vehametini göstermiştir.”dedi.

“ÜLKEDE İÇ SAVAŞ MI VARDA MUTABAKAT ARANIYOR”

Terörle mücadele konusunda CHP’nin tehlikeli bir önerisi olduğunu da dile getiren İlter “CHP, TBMM bünyesinde bir toplumsal mutabakat komisyonu ile sivil alanda TBMM ile bağlantılı ve koordineli şekilde faaliyet gösterecek bir akil insanlar grubunu ön görmekte ve bunu meclis başkanlığına sunmuş bulunmaktadır. Bunun anlamı şu; Türkiye’de birlikte yaşamayan ve savaş halinde olan Türk ve Kürt halkları vardır; bu halkların birlikte yaşamaları için resmi mütebakat sağlanmalı yani siyasi önderleri tarafından anlaşma metni hazırlanmalı ve imzalanmalı. Benim anladığım bu; Şimdi CHP’ye soruyorum; Ülkemizde iç savaş mı varda halklar arasında barış öneriyorsunuz? İç savaş kavramını dünya kamuoyunun da dikkatini çekmek için bölücülerin kullandığını bilmiyor musunuz? Şunu bilin ki ülkemizde iç savaş yoktur. Milletimizin birliğini vatanımızın bütünlüğünü parçalamak isteyen hainler ve teröristler vardır. Türkün Kürt’le Kürt’ün de Türk’le sorunu yoktur.”diye konuştu.

Ülkemizde bir milli mutabakata ihtiyaç olmadığını da belirten İlter “ Ülkemizde 2 önemli mutabakat vardır; İlki Misak-ı Milli ikincisi İstiklal Marşının kabulü üçüncüsü ise Ya İstiklal Ya ölümdür. MHP Mensupları ve Ülkücü Gençlik ise Devletin bağımsızlığı ve milletin birlik ve beraberliği için bir teminattır.”diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png