148 Bin YTL'lik elektrik borcu ödenmeyen 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın anıtmezarının ışıkları kesildi. Sorumlu ortada yok. Semra Özal, konuyla ilgilenmezken, Ahmet Özal, 'Muhatap bulamadım' dedi

Yaklaşık 148 Bin YTL'lik elektrik borcu ödenmeyen Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın anıtmezarı elektriksiz kaldı. Gece aydınlatması olmadığı için güvenlik sorunu da oluşan anıtmezarın aydınlatılması konusu bürokraside yaşanan tıkanıklığı gözler önüne serdi. Bilgi almak amacıyla bir yetkili arayan Yeni Şafak muhabiri, 4 belediye, 2 mezarlık müdürlüğü, defterdarlık ve elektrik kurumu arasında 36 telefon görüşmesi yapmasına rağmen elektrik fatura- sının kime gönderildiğini ve nerede olduğunu bilen yetkiliye rastlayamadı.

BÜROKRATİK KAOS

Bürokratik kaos içinde karanlığa gömülen Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın anıtmezarı için eşi Semra Özal, “Ben şu an Urfa'dayım, konuyla ilgilenmiyorum. Belediyeyi arayın düzeltsinler” derken, oğlu Ahmet Özal da “Kesintiyi gazetelerden öğrendim. Bir yetkili bulmaya çalışıp sorunu çözmeye çalışıyorum ama muhatap bulamadım' şeklinde konuştu.

Özal'ın kabrinin hemen yanında bulunan eski Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın mezarlarının aydınlatma sorunu bulunmadığını söyleyen anıtmezar görevlileri, güvenlik açısından sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı. (Yenişafak)