Maganda yılbaşı akşamı yine sahaya indi. İstanbul'daki sokak kutlamalarında 36 kişi gözaltına alındı. 12 kişi tacizden tutuklandı.

Taksim'de yeni yıl kutlamaları yine taciz olaylarına sahne oldu. Alkollü bir şahıs kadın turiste sarılmak isteyince durumu fark eden güven timi tacizciyi etkisiz hale getirdi. Tacizciler bir grup genç kadına da sözlü tacizde bulundular. Bir kişi gözaltına alınırken polis taciz edilen kadınları gidecekleri yere kadar götürdü. Taksim'de 2 bin 500 polis görev yaptı. Emnıyet Müdürü Hüseyin Çapkın da incelemede bulundu. 16'sı tacizden olmak üzere 36 kişi gözaltına alındı. Taciz olayını gerçekleştiren 12 kişi tutuklandı. Dördü şikayetçisi olmadığı için serbest kaldı. 45 kişi hakkında da 'kabahatler kanununa muhalefet'ten işlem yapılarak para cezası kesildi.

GÖZÜKARA ÇÖPÇÜ
Beyoğlu'ndaki madde bağımlısı çocuklar önlem amaçlı Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü. Çocuklara pasta ikram edildiği belirtildi. Otel ve barlarda toplam beş hırsızlık olayı yaşandı. Üç kişi yakalanarak gözaltına alındı. Polis 16 direkte toplam 68 kamerayla İstiklal Caddesi'ni izledi. Ayrıca 28 seyyar kamerayla çekim yapıldı. Polis yapılan çekimlerin organizasyonu Taksim'e konuşlandırdığı MOBESE aracından yaptı. Taksim'de unutulan bir kadın çantası, polisi harekete geçirdi. Panik yaşanmaması için çantayı uzaktan gözetim altında tutan polis uzman ekipten yardım istedi. Ancak bu sırada çöp toplayan bir temizlikçi kendini riske atıp çantayı eline aldı. Polisin müdahalesine şaşıran temizlikçi çantanın boş olduğunu söyledi.

İSTANBUL'DA GERİ SAYIM VE 2011
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yılbaşı dolayısıyla kutlama programı hazırladığı Taksim Meydanı, akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşmaya başladı. Saatler gece yarısına doğru ilerledikçe Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesindeki kalabalık daha da arttı. Işık ve lazer şovlarının da düzenlendiği Taksim Meydanı'nda yeni yıla girilirken havai fişek gösterisi yapıldı. Vatandaşlar, yeni yıla hep birlikte geri sayım yaparak girdi.