AYDINPOST HABER SERVİSİ- Aydın Barosu Staj Eğitim Merkezi Seminer Salonunda gerçekleşen açılış töreninde, staj eğitimini tamamlayan avukatların yemin törenleri de yapıldı.

Aydın Barosu staj eğitim töreni açılış konuşmasını, Aydın Barolar Birliği Başkanı Gökhan Bozkurt yaptı. Başkan Gökhan Bozkurt staj eğitimini tamamlayan Avukatlara, “Yemin törenlerinin tekrarı yoktur. Bu onurlu cüppe, bir kez giyilir ve onurla taşınır. Mesleği yapabilmek için, yeterli donanımı kazandınız. Yolunuz açık olsun” dedi.

“AVUKATLIĞIN TARİHİ VE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”

Avukatlığın tarihine değinen bozkurt, kadınların tarihte avukatlık yapmasının mümkün olmadığını değinerek “Cumhuriyet döneminde, Mustafa Kemal Atatürk ‘BİR toplum, bir millet, erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki! bir toplumun yarısı topraklara zincirle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin. Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye laiksin’ diyerek Türkiye Cumhuriyetinin ilk kadın Avukatı Süreyya Ağaoğlu cübbesini giymesini sağlamıştır” dedi.

Avukatlık Sınavına değinen Bozkurt, “Türkiye’de avukatlık sınavı, bütün çağrılarımıza taleplerimize rağmen 181 yıldır halen yok. Bunu meslektaşların sadece ekonomisini korumak için dile getiren bir baro başkanı olarak söylemiyorum. Bütün yurttaşların hukuk güvenliği ve adalet adına söylüyorum” açıklamalarını yaptı.

“YARGIDA GÜVENCE SORUNU VAR”

T.B.B Başkanı Metin Feyzioğlu, Aydın Barosu’nun, sergilediği milli duruşa vurgu yaparak öğrencilere “Zor şartlarda mesleğe, girdiniz. Bizim zamanımızda ne kadar zordu, diyenlerden değilim. Tam aksine sizin zamanınız daha zor. Bilgisi tecrübesi çok zayıf mahkemeler, yargıda güvence sorunu var. Bu da yetmezmiş gibi ekonomi sorunlu, iş sorunlu bunları aşmamız lazım. Artık üstümüze düşeni, yapmak yetmiyor. Topyekûn, bir şeylerin yapılması lazım. Biz, meslektaşlarımızın bu zor şartlara en iyi şekilde aşabilmesi için büyük mücadele veriyoruz” dedi.

Yemin edecek avukatlara, bu mesleğin zengin edeceğini söyleyen Feyzioğlu, “Hedefiniz zengin olmak olmasın. Hedefiniz, namusunuzla vicdanınızla, insanlara hizmet etmek olsun. Milletinize hizmet etmek olsun. Türkiye’ye hizmet etmek olsun. Kanununa uygun, vidanıza uygun icra edildiğinde vatana ve millete hayırlı olur” temennilerinde bulundu.

Yapılan Konuşmaların ardından, yemin töreni gerçekleştirildi.

Aydın Barosu staj eğitim yılı açılış yapıldı ve T.B.B Başkanı Feyzioğlu, stajyer avukatlara ilk dersini verdi.

23660484_1527224687369645_1820963947_o.jpg23698653_1527224670702980_1534003141_o.jpg23660243_1527223434036437_388008178_o.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA