Yeşil-beyazlı ekibin Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'ndeki antrenmanı  öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakkal, iç sahada Akhisarspor  ile oynadıkları müsabakayı değerlendirdi.
 
Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarındaki oyunu Akhisarspor'a karşı  sergileyemediklerini dile getiren Bakkal, "Çok basit, çok talihsiz top kayıpları  yaptık. Bu kadar top kaybı yaptığınız bir maçta mağlup olmuyorsanız yine iyidir  diye düşünüyorum. Gerçek bu. Rakibin pozisyonu bizden daha fazlaydı." ifadelerini  kullandı.
 
Bakkal, söylemlerin bitip eylemlerin ortaya çıkması gereken haftalara  geldiklerini söyledi.
 
Ligden düşmeme mücadelesi veren tüm takımların eşit düzeyde olduğunu  anlatan Bakkal, "Bütün şartlar da eşit görünüyor çünkü maçlar oynanmadan ne  kazanılıyor, ne kaybediliyor. Takımıma geldiğimden günden beridir güvendim,  güveniyorum." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum"
 
Mesut Bakkal, Erzurumspor maçından puan veya puanlar alacaklarına  inandıklarını vurguladı.
 
Deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Nasıl biz burada istiyorsak, Erzurum'da da tüm şehir, camia ligde  kalmak istiyor. Benim takımım özellikle dinamikliğini, direncini ortaya koyduğu  zaman puan veya puanlarla dönmemiz gerektiğini biliyor. Buna göre mücadele  edecekler. Dördüncü maçıma çıkıyorum. Birbirimizle iletişimimiz iyi. Bu süreç  böyle devam edecek. Daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Baktığımız zaman da  oyuncu grubunun dertlenmesi, maç sabahında saat 07.30-08.00 gibi de gelip benimle  konuşmak istemesi iyiye işarettir, yürekleri yanmaya başlamıştır. Çok net  söyleyebileceğim ve memnun kaldığım bir davranış; yabancısıyla da yerlisiyle de."
 
Erzurumspor'u yenerek önemli bir virajı kazasız geçmeyi  hedeflediklerine dikkati çeken Bakkal, taraftarlara da seslendi.
 
Yeşil-beyazlı taraftarlardan, şimdiye kadar verdikleri desteği artarak  sürdürmelerini isteyen Bakkal, "Maçların ne olacağı belli olmuyor, Göztepe  gidiyor Medipol Başakşehir'i yeniyor, Erzurumspor gidip Göztepe'yi yeniyor. Bizim  de gidip yenemeyeceğimizi veya 4 haftada dolu dolu puanları alamayacağımızı kimse  söyleyemez. Onun için de genç bir kadrom var. Coşkuyla devam etmesi için de  herkesin desteğine ihtiyacımız var." diye konuştu.
 
Bursaspor'da Erzurumspor maçı hazırlıkları
 
Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında  deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını  sürdürdü. 
 
Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde teknik direktör Mesut Bakkal  yönetiminde yaklaşık 1 saat 30 dakika süren antrenman, ısınma koşularıyla  başladı. İdman, 5'e 2 pas pres ve taktik çalışmanın ardından sonra erdi.
 
Sakatlığı süren Barış Yardımcı ve Tunay Torun ise idmana katılmadı.
 
Yeşil-beyazlı ekip, yarın yapacağı antrenmanla Büyükşehir Belediye  Erzurumspor maçı hazırlıklarına devam edecek.