Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Ticaret Odası meslek grubu seçimlerinde aday olduğunu belirterek, “Kendi meslek grubumda Ticaret Odasında yapılacak olan meslek grubu seçimlerine bende adayım” dedi.
Didim Ticaret Odasının 2009 Şubat ayında yapılacak olan Ticaret Odası Yönetim Kurulu seçimleri öncesi yapılacak olan seçimlerin Ticaret Odası bünyesinde var olan meslek grubu temsilcileri seçimleri olduğunu belirten Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir üyelerin aidat borçlarını ödemesi gerektiği yoksa meslek grubu seçimlerinde oy kullanamayacağını belirtti. Gökdemir, “Ticaret Odasına aidat borcu olan üyelerin, Şubat ayı içinde yapılacak olan meslek komiteleri seçiminde aday olamayacağı gibi, seçme ve seçilme hakkından da mahrum kalacaktır anlamına gelir. Bundan dolayı Ticaret Odası seçimlerinde seçme ve seçilme hakkından mahrum olmamaları için aidat borcu olan tüm üyelerin, odanın sağlamış olduğu, tüm borçların 6 taksit ve faizsiz olarak 31 Aralık 2008 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. Öncelikle tüm üyelerin bunu bilmesi ve gereğini yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu.
Seçimlerle ilgili olarak ta açıklamalarda bulunan Gökdemir, “Ticaret Odamız üyelerinin kendi meslek komiteleri arasında meclis üyeleri ve meslek komitesi yöneticilerini seçmesi için gerekli şartları 31 Aralık 2008'e kadar oluşturarak tam liste olarak demokratik bir şekilde seçimlere katılmalarını beklemekteyiz. Üyelerimizin öncelikle bu seçimin ilk etabının Ticaret Odası Meclis Başkanlığı seçimi olmadığını bilmelerini istiyorum. İlk etapta her meslek grubu kendi temsilcilerini seçecektir. Meslek gruplarında seçilen Meclis üyeleri de daha sonra kendi aralarında Ticaret Odası Başkan ve Yönetimini seçeceklerdir. Bu seçimlerin sonucunda Ticaret Odası üyelerimize ve Didim'e daha iyi hizmetler sunmak ve sorunsuz bir çalışma ortamı sağlamak amacında olan kişi ve ekiplerin seçilmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.