İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Turkcell'in ortak çalışması ile İSPARK otoparklarındaki ödemelerini kredi kartı ve paraya gerek kalmadan cep telefonuyla yapılabilecek. SMS Park ve Turkcell Mobil Ödeme uygulaması, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar'ın katılımıyla tanıtıldı. İki kurumun vardığı anlaşma doğrultusunda Turkcell Mobil Ödeme hizmetiyle, Turkcell aboneleri, kredi kartı veya bozuk paraya gerek kalmadan otopark ücretini cep telefonu ile ödeyebilecek. Otopark ücreti, faturalı hatlar için Turkcell faturasına yansırken, kontörlü hatlar için ise kontörden düşülecek.

"EKONOMİK BÜYÜMEYE KATKI SAĞLAYACAK"

Topbaş, İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olan ulaşım ve park sorununa katkı sağlayacak çözümler bulmaya çalıştıklarını ve bu çalışmalardan birinin de uygulama patenti İSPARK'a ait olan “El terminali destekli kısa mesaja (SMS'ye) dayalı park sistemi" olduğunu belirtti. Bu sistemin kullanıcıya elektronik beyan imkanı sunduğunu belirten Topbaş, "Kısa SMS ile otopark ücretinin ödenmesi için gerekli GSM hizmetini sağlayan Turkcell'e çok teşekkür ederim" dedi. Uygulamanın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Katma Değerli Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar ise, “Mobil uygulama ve çözümler günlük hayatımızı kolaylaştırırken, Turkcell Mobil ödeme uygulamalarının yaygınlaşmasıyla, kağıt para elektronik paraya dönüşerek, kayıt altına alınacak, bu durum ekonomik büyümeye katkı sağlayacak" dedi.

"2008 YILI İÇİNDE TÜM ŞİŞLİ"

Turkcell abonelerinin İSPARK otoparklarındaki mobil ödeme hizmetinde faydalanmak için, bir kereye mahsus kullanılan aracın plakasını “Kayıt 34XX000" yazarak 7275'e (PARK) kısa mesaj atması gerekiyor. Üye olunduktan sonra bir park yerine gidildiğinde İSPARK tabelasında yazan o lokasyonun kodu 7275'e kısa mesajla yollanıyor. İşlem sonucu size SMS ile ulaştırılıyor. Park yerindeki görevli de elindeki el terminali vasıtasıyla aracın otopark ücretinin ödendiğini kontrol edebiliyor. Mobil ödeme hizmeti, 13 Ekim tarihinde başlayacak, ilk aşamada Şişli, Vali Konağı caddesinde ve diğer bazı pilot caddelerde uygulandıktan sonra 2008 yılı içinde tüm Şişli'de, 2009 yılında İstanbul'daki tüm İSPARK otoparklarında kademeli olarak yaygınlaştırılacak.

Milliye