CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Hrant Dink cinayetinde Muammer Güler, Celalettin Cerrah, Ramazan Akyürek ve Reşat Altay"ın da aralarında bulunduğu 28 kamu görevlisi hakkında soruşturma açılmasını olumlu bulduklarını belirterek, “Doğru bir karardır, ancak geç kalınmıştır” dedi.

-“GEÇ KALINMIŞTIR”-

Yazılı bir açıklama yapan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Hrant Dink suikastindeki gelişmeleri CHP olarak yakından izlediklerini söyledi. 2 Şubat 2008 tarihli duruşmaya 6 CHP"li milletvekilinin gözlemci olarak katıldığını hatırlatan Mengü, şöyle dedi:

“Aradan 3 yıl geçtikten sonra, ancak bu olayda sorumlu olanlar için soruşturma açılmaktadır. Doğru bir karardır, ancak geç kalınmıştır. Davanın başından bu soruşturmalar açılmış olsaydı dava bugüne kadar sonuçlanırdı.”

-“SORUŞTURMA AÇILMASINI OLUMLU BULUYORUZ”-

Türkiye"de siyasi cinayetlerin ve kazaların bir türlü aydınlatılamadığına işaret eden Mengü, şöyle dedi:

“Birçoğu faili meçhul olarak tozlu raflara kaldırılmaktadır. Çok uzun süren yargılamalar, yargılama sürecini tıkayanlar hakkında açılmayan soruşturmalar siyasi cinayetlerin üzerindeki sis perdesinin kaldırılmasına her zaman engel olmaktadır. Tetikçilerle birlikte gerçek suçlular ve ihmali olanların adalet önünde hesap vermesi gerçeklerin açığa çıkması kamu vicdanını rahatlatması açısından önemlidir. Bu nedenle AİHM"in verdiği kararla da olsa sorumlular hakkında soruşturma açılmasını olumlu buluyoruz.”

ANKA