Daha çok bölgedeki vatandaşların duyarsızlığı nedeniyle kirlenen Aydın’daki sulama kanalları suyla birlikte her türlü çöpü ovadaki verimli arazilere taşıyor. Yaşanan kirliliğin tüm önlemlere rağmen her geçen gün arttığını belirten çiftçiler, özellikle plastik kap ve şişelerin suyla birlikte tarlalara kadar geldiğini belirttiler.

Bir zamanlar içinde çok sayıda canlı barındıran ve çevresindeki birçok canlının su ihtiyacını karşılayan Büyük Menderes Nehri ile birlikte bağlı kanallar çamur akmaya başladı. Tema Vakfı Aydın Temsilcisi Mehmet Öztürk, yıllardır süren mücadeleye rağmen, Menderes Nehri’ndeki kirliliğin önlenemediğini belirterek, tamamen insan eli oluşan bu kirliliğin önümüzdeki yıllarda canlılara yaşama toleransı vermeyeceğini söyledi.

Kirliliğin oluşturduğu çevre sorununun yanında tarımsal faaliyetleri de olumsuz etkilediğini belirten Aydın Ziraat Odası genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, yıllardır devam eden bu kirlilik sorununun çözümü için herkesin duyarlı davranması gerektiğini söyledi.

Sudaki bulanıklığın yanı sıra su yüzeyinde oluşan kirlilik ise objektiflere bu şekilde yansıdı.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png