TBMM Eski Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç, sessizliğini türban konusunda yaptığı yorumla bozdu. AKP ve MHP'nin birlikte hareket etmesinin demokrasinin zaferi olduğunu söyledi. Arınç türbana karşı yapılan eylemleri ise 1960 darbesinden önce yapılan gösterilere benzetti.

AKP Manisa İl Gençlik Kolları Kongresi'nde bir konuşma yapan AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, CHP ve türban karşıtlarına yüklendi. AKP'nin son genel seçimlerdeki başarısına dikkati çeken Arınç, mütevaziliğin derecesinin kaçırılmaması gerektiğini belirterek, “Seçimlerden sonra, "Utançlarından sokağa çıkamaz" dediğimiz insanlar, sokakta teneke çalmaya başladılar. Yüzde 47 oy almış parti, "mütevazı olaca
ğım" diye, buna da samimiyetle inandığı için, teneke çalıp gürültü yapanların karşısında neredeyse mahçup durumda” dedi. Fazla mutevazı olmanın gereksiz olduğunu savunan Arınç, Ocak ayı anketlerinin AKP'nin oyunu yüzde 52.5 olarak gösterdiğini de ileri sürerek, “İsteyen kabul eder isteyen etmez. Geldiğimiz nokta bu” diye konuştu.

"BAŞÖRTÜSÜ YASASI GEÇECEK"

Kız öğrencilerin türbanla yükseköğrenim kurumlarına girebilmesi konusunda ilk kez konuştuğunu belirten Arınç, bu konuda AKP ve MHP'nin birlikte hareket etmesinin demokrasinin zaferi olduğunu söyledi. Kız öğrencilere, "Başı kapalı olarak okula giremezsin" diyen yasaklı bir zihniyet olduğunu dile getiren Arınç, şunları söyledi:

“Onlar bu kıyafetiyle giremezken, çok sevgili arkadaşları hangi kıyafetle üniversitelere giriyorlar onları hepiniz biliyorsunuz. Hatta biraz da kıskançlıkla izliyorsunuz. Biz, yavrularımız arasında bir ayrımcılık yapılmasını, eşitlik ilkesini aykırı buluyoruz. Türkiye, bu sorunu yıllardır tartışıyor. Bu sorunu yaşayan binlerce aile var, bizde onlardan biriyiz. Ama bu sorunun çözümünün yeri parlamento. Çok güzel bir gelişme oldu. MHP'de bu gelişmelerden üzüntü duyduğunu ifade etti ve iki maddelik teklifle gündeme getirdi. Dün, Anayasa Komisyonu'nda görüşüldü. Önümüzdeki hafta parlamentoya gelecek. İnşallah, büyük bir çoğunlukla, 20-25 yıldır beri süren bu mağduriyet giderilmiş olacak. AKP ve MHP, bundan memnun. Ancak CHP ne yapıyor? "Atatürk ilkeleri elden gitti. Cumhuriyet elden gitti" diye bağırıyor. Genel seçimlerden önce de bu seçimle "Cumhuriyet oylanacak" diyordu. Bu çok yanlış. Siz milleti tehlike olarak, laiklik düşmanı olarak mı görüyorsunuz? Bu zihniyet, Türkiye'yi geriyor.”

Arınç, “Ben bu kanun çıktıktan sonra başörtülü bir öğrenciye iyi not veremem diyen bir rektör, çağdışı kalmış bir rektördür” diyerek üniversitelerin rektörlerinden öğretim üyelerine, sivil toplum kuruluşlarına kadar, milletin değerlerine ters ve düşman kesilmiş bir grubun, Türkiye'de özgürlüklerin genişmelesini hazmedemediği iddia etti.

"DARBE ÇIĞIRTKANLIĞI YAPILIYOR"

Bugün, Anıtkabir'de, sivil toplum kuruluşlarının "222 A" parolasıyla düzenlediği mitingi hatırlatan Bülent Arınç, toplantıyı düzenleyen zihniyetin darbe çığırtkanlığı yaptığını öne sürdü. Arınç, “222 A, 2'nci ayın, 2'nci günü, saat 2'de Anıtkabir'de demekmiş. 1960'da rahmetli Menderes'e karşı darbe çığırtkanlığı yapanların bir parolası olmuştu 555 K. Bu 5'nci ayın 5'nci günü saat 5'te Kızılay'da demekti. Biz bunların içinde yaşadık. Kızılay'da gösteri yapacaklar, rahmetli Menderes'in yakasından tutacaklardı. Menderesin yakasından tutanın kim olduğu ihtilaflı ama bütün şüpheler bir kişi üzerinde toplanıyor. Millet bunları sevmiyor. Ekrana çıktıklarında anne babalar çocuklarına koş yatağa diyorlar. 555 K'yı yapanlar şimdi insan içine çıkamıyorlar. Şimdi bunun benzerini mi yapmaya çalışıyorlar. Kendi kendilerini tatmin etmeye çalışırken, "Bu milletten hayır yok kardeşim bize. Yeni bir ahali mi lazım" diyorlar. Bu gericiliktir. AKP ve MHP'nin yaptığı ilericiliktir. Hala millete karşı, darbeden medet umma, sandıktan seçimden umudunu kesme gericilik eseridir. Türk ordusu ilerici bir güçtür. Bu gericiliğe prim verecek bir ordu değildir” dedi.