Başbakan Vladimir Putin ve Devlet Başkanı Dmitri Medvedev yarın yapılacak oturumlarda yer alacak. Mart 2012'de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Putin ya da Medvedev'den kimin aday olacağı ile ilgili ipuçlarının verileceği kongrede, milletvekili listeleri de netleşmiş olacak.
 
4 Aralık'ta yapılacak parlamento seçimlerinde Birleşik Rusya'nın parlamentodaki çoğunluğunu koruyamayabileceği tahmin ediliyor. Putin'in kurduğu "Halk Cephesi" ile desteklenen Birleşik Rusya, Duma seçimlerinde yeterli başarı gösteremezse Putin'in Kremlin'e aday olmayacağı değerlendirmeleri yapılırken, Medvedev'in Birleşik Rusya listesinde yer almasının Rusya liderinin yeni görevi ile ilgili işaret olarak yorumlanabileceği ifade ediliyor.
 
2000-2008 yıllarında iki dönem iktidarda kalan Rusya Başbakanı Putin (58), anayasal olarak Mart 2012 seçimlerinde yeniden aday olmasının önünde herhangi bir anayasal engel bulunmuyor. Medvedev'in ekibi ise liberal ve modernleşme düşünceleri ile öne çıkan Rusya liderinin ikinci dönem Kremlin'de kalmasını savunuyor.
 
Kamuoyu araştırma şirketi VTsIOM'a göre Birleşik Rusya'nın parlamentoda anayasal çoğunluğu elde etmesi zor. Halen 450 sandalyeden 315'ini elinde bulunduran iktidar partisinin 280'in üzerinde vekil çıkarabileceği tahmin ediliyor.
 
Putin ve Medvedev, yarın Moskova Lujniki spor kompleksinde düzenlenen parti kongresinde konuşma yapacak. Parti başkanı olarak Putin'in bir saat, herhangi bir siyasi parti üyesi olmayan Medvedev'in de 20 dakika kadar bir konuşma yapması bekleniyor.
 
Başkanlık seçimlerinden çok, parti üyelerine parlamento seçimlerine odaklaşmalarını isteyen Rusya Başbakanı, siyaset, eğitim,sağlıkve ekonomide yeni yüzler istediğini açıkladı.
 
Birleşik Rusya'nın rakipleri arasında ana muhalefet Komünist Parti ve aşırı sağcı Vladimir Jirinovski'nin Liberal Demokrat Parti'si yer alıyor. Yüzde 7 ülke barajının bulunduğu Duma seçimlerinde halen parlamentoda bulunan Adaletli Rusya ve oligark Mihail Prohorov'un başkanlığından istifa ettiği Haklı Dava Partisi'nin başarı sağlaması beklenmiyor.