BDP'li Hasip Kaplan, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada izinsiz Nevruz kutlamaları sırasında yaşanan olaylara değindi. Kaplan, "Nevruz gerginliği yaratıyorsunuz, KDV yasasını geçirmeye çalışıyorsunuz. O kadar yürekliyseniz, gelin KDV'yi doğalgazda, benzinde, cep telefonunda, sağlıkta, eğitimde kaldıralım. Niye sadece sermayeye kaldırıyorsunuz KDV'yi? 3 muhalefet partisini dışladınız" diye konuştu.

"O YUMRUK MECLİS BAŞKANI'NA, BAŞBAKAN'A ATILDI"

"Batman'da, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'e bir emniyet görevlisi tarafından yumruk atıldığını" öne süren Kaplan, şöyle devam etti: "O yumruk Ahmet Türk'e değil, Meclis Başkanı'na, Başbakan'a, İçişleri Bakanı'na, Bülent Arınç'a atıldı. Moraran milletin iradesidir. Ahmet Türk'e yapılan saldırıda suskunluk, bu suça ortak olmak demektir. 'Men dakka dukka' diye bir olay vardır. Bugün bize yarın size. Orantısız güç kullanıldı Nevruz kutlamalarında. Nevruz devletin değil, milletin bayramıdır. Bayramın izni olmaz, izin alınmaz. Ölenlerin biricik sorumlusu, yasak kararını verenlerdir.Cizre'de polis BDP binasına giriyor. MOBESE kameralarının hepsini 4 parti grubu birlikte incelesin. Kim yanlış yaptıysa sizinle beraber hareket etmeye hazırız." AK Parti milletvekilleri, Kaplan'ın konuşmasına "yazıklar olsun" diye bağırarak, tepki gösterdi.

AK PARTİLİLER ALKIŞLARLA MHP'Lİ VURAL'A DESTEK VERDİ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da yerinden söz alarak, Kaplan'a, "Terörle bu Nevruz'u heba ettiler. Aslında bu zihniyetin, 'Nevruz'u kutlama' diye bir amacı yoktur" sözleriyle tepki gösterdi. Vural'ın konuşmasına, alkışlarla AK Parti milletvekilleri destek verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise "sataşma" gerekçesiyle söz alarak, milletvekillerine, "sokaktaki gerginliği buraya taşımayalım" uyarısında bulundu.

"Bir bayramdan bahsediliyor, el insaf" diyen Aydın, şöyle devam etti: "Birlik, kardeşlik, hoşgörü, bolluk... Birçok ülkede halaylar eşliğinde kutlanan bir bayram. Bu bayramı millete zehir etmeye kimsenin hakkı yok. Bayram, molotofkokteyli ile cam, çerçeve indirerek kutlanmaz. Bayram, bir arada türküyle halay çekilerek kutlanır. Lütfen yaptıklarınıza bakın. Sayın Ahmet Türk'e gelen yumruk olmaması gerekirdi. O güne gelene kadar bu bayramı bir provokasyon aracı olarak kullananlar, sizin gibi düşünenler hiç mi bakıp, 'biz ne yaptık' demiyorsunuz? Bayramı bayram tadında yaşayalım. Yumruğu biz de kınıyoruz. Batman Valiliği 'soruşturma açıldı' diye açıklama yaptı. İnşallah bu olay, sebepleriyle sonuçlarıyla birlikte ortaya çıkar. Lütfen kendimize de bakalım. Bu ülke bunları hak etmiyor. Olayın tek tarafını alıyorsunuz, diğer yapılanları görmezden geliyorsunuz."

Aydın'ın konuşmasının ardından Başkanvekili Meral Akşener, birleşime ara verdi.