ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, 14 yaşındaki lise öğrencisi Ö.Ü., babasının tecavüzüne uğradığını iddia ederek polise başvurdu.
Saray Mahallesi'nde, 10 gün önce babası 45 yaşındaki K.Ü'nün kendisine tecavüz ettiğini iddia eden 14 yaşındaki lise öğrencisi Ö.Ü, erkek arkadaşı 18 yaşındaki F.S ile birlikte polise başvurdu. İhbar üzerine harekete geçen polis, baba K.Ü.'yü gözaltına aldı. Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen genç kız, avukat eşliğinde ifadesi alınmak üzere Saray Polis Merkezi'ne götürüldü. İfadesi alınan Ö.Ü, babasının kendisine 3 gün boyunca tecavüz ettiğini iddia etti.
Genç kızın erkek arkadaşı ise, cinsel ilişkiye girdiklerini ancak kız arkadaşının kendisine, babasının tecavüzüne uğradığını anlattığını söyledi. Baba K.Ü. ise polise verdiği ifadesinde, kızının erkek arkadaşıyla ilişkisini onaylamadığını ve bu nedenle kızının iftirasına uğradığını belirtti. Polis merkezinden annesiyle birlikte çıkan Ö.Ü.'nün Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikoloji Servisi'nde tedavi göreceği öğrenildi.
Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Alanya'da babası K.Ü. tarafından tecavüze uğradığı iddiasıyla erkek arkadaşı F.S. ile birlikte polise şikayetçi olan 14 yaşındaki Ö.Ü.'nün polisteki ifadesinde, “Babam masaj yapmak için beni odasına çağırdı. Sonra bana aynı gün 2 kez tecavüz etti” dediği öne sürüldü.
Anne F.Ü. ise ifadesinde, kızının bu olayı kendisine daha önce anlattığını, ancak eşinin ölümle tehdit etmesi nedeniyle korkarak şikayetçi olamadığını belirtti. Gözaltına alınan K.Ü., F.S. ile F.Ü., ifadelerinin ardından Alanya Adliyesi'ne sevk edildi. Adliye girişinde gazetecilerin “Üzerinize atılı suçu kabul ediyor musunuz?” sorusu üzerine baba K.Ü., “Kesinlikle iftira. Yok öyle bir şey” dedi. Anne F.Ü. ise kendisi ve kızının yüzünü kapatarak, gazetecilere “Niye çekiyorsunuz?” diye bağırdı.
Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Ö.Ü'nün, kızlık zarının elastik olması nedeniyle kızlığının bozulmadığı belirlendi.