İstanbul’un Beyoğlu semtindeki lokanta ve barların işletmecilerinin dışarıdaki masaları kaldırmaya mecbur edilmesi, İngiliz basınında haber oldu. Guardian gazetesi, Beyoğlu’ndaki bir çok kafeden masaların ve sandalyelerin belediye görevlilerinin baskınından sonra kaldırıldığını vurgulayarak, "İstanbul’un turizm kalbi"ndeki bu "masa operasyonu"nun ardından, lokanta ve kafelerin para kaybettiklerini ve yaklaşık 2 bin kişinin işini kaybettiğini yazdı.
 
İngiliz Guardian gazetesi, "İstanbul’un açık hava lokantaları sandalyelerini kaybediyor" başlıklı haberinde, turistik bir bölge olan Beyoğlu’ndaki bir çok kafeden, masaların ve sandalyelerin belediyelerin baskınından sonra kaldırıldığını vurguladı.
 
"UCUZ TEKİLA-BİRA REKLAMI DIŞARIDA, MASALAR İÇERDE BOŞ"
 
Beyoğlu’nu "İstanbul’un turizm kalbi" olarak niteleyen gazete, lokanta ve kafelerin para kaybettiklerine ve yaklaşık 2 bin kişinin işini kaybettiğine dikkat çekerek, "Bunun neden olduğunu anlamak zor değil. Genellikle hareketli bir bölgede ucuz tekila ve bira reklamı dışarıda ancak içerideki masalar boş" ifadelerine yer verdi.
 
Beyoğlu Belediyesi’nin ise, restoranların arasından geçemeyen bin 66 kişinin şikayeti olduğunu belirttiğini yazan gazete, "masa operasyonunun" söylentilere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldığını belirtti.
 
Guardian, belediyenin, dışarıya "70 santimetrelik balkon" ekleme gibi bir çözüm yolu daha sunduğunu belirterek, şimdiye kadar sadece bir restoranın bu düşünceyi uyguladığını ve bunun da 20 bin liraya mal olduğuna dikkat çekti.