Saldırıdan sonra boynundan aşağısı felç olmuş ve solunum cihazına bağlı yaşamaya başlamıştı. Üstelik hayatta kalması İsrail'in elindeydi. Çünkü Filistin'de hiçbir tedavi imkanı yoktu ve nefes almasını sağlayacak cihaz bir tek İsrail hastanesinde vardı. Saldırıdan sonra bir tek kızı hayatta kalan çaresiz baba ise uzun bir mücadelenin ardından kızının İsrail'de tedavi edilmesi kararının alınmasını sağladı.

İSRAİLLİ ARKADAŞINA DESTEK

Marya şimdi 8 yaşında. Kudüs'teki Alyn hastanesinde rahatça alabildiği her nefeste etrafına da hayat saçıyor. Kocaman yüreğiyle doktorların ve hastane çalışanlarının sevgisini kazanan küçük kız işgal ve katliam zihniyetine meydan okuyan bir dostluk geliştiriyor. Hastanedeki odasının bitişiğinde yatan, Hamas'ın İsrail'e düzenlediği bir roket saldırısında beyninin bir kısmını kaybeden İsrailli Orel'e destek oluyor.

OMUZ OMUZA TEDAVİ

Orel saldırıdan sonra görme, duyma ve konuşma yetisini kaybetmiş. Ancak Marya'yla aynı hastanede, omuz omuza uzun bir tedaviden sonra hayata dönmüş ve şimdi matematik problemleri dahi çözecek bir aşamaya gelmiş.

O da benim çocuğum

Marya'nın babası bir inşaat işçisi. Dünya onu, kızımı kurtarın feryadıyla hatırlıyor. Hamdi Aman kızının İsrail'de tedavi olabilmesi için uzun bir hukuk mücadelesi vermişti. Şimdi kızının kaldığı hastanede hem kızına hem de onun en yakın arkadaşı Orel'e bakıyor.

ÇOCUKLARIMIZIN YARALARI BİZLERİ DE BİRLEŞTİRDİ

İsrail saldırısında belkemiği kırılan Marya sadece başını hareket ettirebiliyor. Tekerlekli sandalyenin düğmesiyle hareket edebilen küçük kız buna rağmen hiç boş durmuyor. Üstelik, gülerek, Orel'in bazen yaramazlık yaptığını söylese de birlikte oyun oynayarak ona destek olduğunu belirtiyor. Marya'nın zekası ve alçakgönüllülüğüne hayran olduğunu söylen İsrailli anne Angela Elizarov ise “Çocuklarımızın yaraları bizim yaralarımız. O yaralar bizi birleştirdi.” diyor. Marya 2006'nın mayıs ayında ailesiyle birlikte bulunduğu araca İsrail füzesinin isabet etmesi sonucu annesini, erkek kardeşini ve anneannesini kaybetmişti./yeni şafak