Sedat Şahin ve kardeşi Vedat Şahin'in de aralarında bulunduğu 54 sanığın, adam öldürmek, gasp ve patlayıcı madde suçlarından yargılandıkları davada, tutuklu sanıklardan Mehmet Ali Büyüksarıoğlu ifade verdiği sırada stend takılan damarının patlaması sonucu hastaneye kaldırıldı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Sedat Şahin ve Vedat Şahin'in de aralarında bulunduğu tutuklu 11 sanık ile tutuksuz yargılanan 10 sanık katıldı. Duruşmada, sanıklardan Sedat Şahin ve kardeşi Vedat Şahin ile tutuklu diğer sanıklar ek savunma verdiler.İfadesi alınan tutuklu sanık Mehmet Ali Büyüksarıoğlu, Kanber Ocak'ın kendisine 4 milyon 200 bin dolar borcu olduğunu ve Kanber Ocak ile ilgili daha önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyledi.

Mahkeme heyeti başkanı Nurettin Ak'ın, oturarak ifade vermesi için teklifte bulunduğu tutuklu sanık Büyüksarıoğlu, ayakta ifade vermeye devam etti. Bu sırada, rahatsızlanan ve vücudunun bıcak kısmından kanlar akmaya başlayan Büyüksarıoglu, baygınlık geçirerek yere düştü.

Durumunun acil olması nedeniyle duruşma salonundaki jandarma ve görevlilerin yardımıyla ilk müdahalesi yapılan Büyüksarıoğlu, adliye binası içerisinde bulunan adli tabiplikten getirilen bir battaniyeye sarılarak servis aracına kondu. ilk olarak Sait Çiftçi Kliniği'ne götürülen Büyüksarıoğlu, daha sonra Taksim İlkyardım Hastanesi'ne, oradan Memorial Hastanesi'ne götürüldü.Büyüksarıoğlu'nun hastaneye götürülmesinden sonra devam eden duruşmada, sanığın tedavi gördüğü Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden alınan 22 Ekim 2008 tarihli rapor ve eklerinin dosyaya ibraz edildiği tutanağa geçirildi.

Tutanakta, "Salonda kan birikintilerinin olduğu, bir kısım sanıklar müdafiilerinin sanıkla birlikte duruşma salonundan sanığa yardım etmek üzere ayrıldığı görüldü"ifadeleri de yer aldı.Tutuklu sanıklardan hastane raporları ve duruşma salonundaki durumunu göz önüne alan mahkeme heyeti, "sanığın tedavisinin olağan bir şekilde yapılması ve geriye dönülmeyecek mağduriyetler yaratmamak" nedeniyle sanık Büyüksarıoğlu'nu tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti.

Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

-AVUKAT İSMAİL HAKKI TEKAY-

Alınan bilgiye göre, Büyüksarıoğlu'nun 9 Ekim 2008 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde anjiyo olduğu, bir damarının yüzde 80, başka bir damarının da yüzde 50 kapalı olduğu öğrenildi. Aynı zamanda şeker hastası olan Büyüksarıoğlu'nun anjiyodan sonra bypass olması gerektiği ve hastanenin şartları yeterli olmadığı için ameliyat olamadığı belirtildi. Stend takılan damarların tamamen kapanmaması nedeniyle, hastaneden tahliye edilerek cezaevine gönderilen Büyüksarıoğlu'nun stend takılan damarlarında bir süre sonra kanama meydana geldiği ifade edildi. Yeniden hastaneye kaldırılan Büyüksarıoğlu'nun 1 hafta hastanede yattıktan sonra, yalaşık 20 gün önce tekrar tahliye edilerek cezaevine gönderildiği belirtildi. Büyüksarıoğlu'nun bugün gerçekleştirilen duruşmaya kendisinin gelmek istediği ve duruşmada dosyaya 37 sayfalık doktor raporlarının sunulduğu belirtilirken, hastaneye kaldırılan ve tedavisi süren Büyüksarıoğlu'nun durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi.
DHA