Kayseri'nin İncesu ilçesinde emekli Muhittin Şimşek (56), Orman ve Su İşleri Bakanlığından 49 yıllığına yeşil alan oluşturmak için kiraladığı arazide Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin anısına 301 fidan dikti.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden faciasının Türkiye'yi derinden etkilediğini ve o günden sonra insanların gerek bireysel gerekse sivil toplum kuruluşları aracılığıyla hem hayatını kaybedenler hem de yakınları için bir şeyler yapma çabası içerisinde olduğunu söyledi.

Kendisinin de "maden şehitleri" için fidan dikerek isimlerini yaşatma kararı aldığını ifade eden Şimşek, Orman ve Su İşleri Bakanlığından kiraladığı araziye madende hayatını kaybeden her bir işçi için bir fidan diktiğini ve bu fidanlara işçilerin isimlerinin yazılı olduğu levhaları astığını dile getirdi.


- Kendi imkanlarıyla ağaçlandırma yapıyor


2007 yılında Özel Ağaçlandırma Kanunu çıktığını anımsatan Şimşek, şunları kaydetti:

"Yani Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait arazilerin şahıslara verilerek ağaçlandırma yapılması yönünde karar çıktı. Bu karara istinaden İncesu ilçesinde özel ağaçlandırma yapmak üzere 72 dönümlük arazi aldım. Kendi çaba ve imkanlarımla 2010 yılında ağaçlandırma çalışmasına başladım. Her yıl imkanlarım ölçüsünde araziye fidan dikiyorum. Bu yılki ağaçlandırma çalışmalarımı da Soma'da hayatını kaybeden işçiler için yaptım. Soma'da sırf ekmek parası kazanmak için hayatını kaybeden işçilere anısına yapabileceğim en güzel çalışmanın bu olacağını düşündüm. İsimleri bu ağaçlarla birlikte yaşayacak."

Yıllarca küçük esnaflık yaptığını, emeklilik döneminde ise hiçbir ticari beklenti içinde olmadan gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmaya çalıştığını dile getiren Şimşek, araziye bu zamana kadar 4 bin fidan diktiğini, 72 dönümlük arazinin tamamını ağaçlandıracağını vurguladı.