Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 12. Uluslararası Antalya Piyano Festivali “Liszt Gecesi” ile devam etti.

Ünlü Macar besteci ve piyano virtüözü Franz Liszt, doğumunun 200’üncü yılında Piyano Festivali’nde özel bir konser ile hatırlandı. Gecede dünyanın önde gelen orkestraları ve şefleri ile birlikte çalışan Dezsö Ranki ve Edit Klukon birlikte sahne aldılar. 1985 yılından beri birlikte olan piyanonun iki önemli ismi; bestecinin eserlerinden oluşan bir repertuvar sunmalarının yanı sıra gecede Liszt’in “Faust Senfonisi” adlı eserinin daha önce hiç seslendirilmemiş bir versiyonunu da ilk kez seslendirdiler. Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konserde sanatçılar güçlü yorumlarıyla izleyenlerin beğenisini topladı.

“Faust Senfonisi” büyük beğeni topladı

Konserin ilk yarısında F. Liszt’in 1856 yılında bestelediği “Bir Faust Senfonisi” adlı eserinin daha önce hiç seslendirilmemiş bir versiyonu Türkiye’de ilk kez Piyano Festivali’nde seslendirildi. El yazması Weimar’da bulunan ve Macar besteci Geza Gemesi’nin partisyonunu büyük bir titizlikle hazırladığı bu uyarlamayı dünyada tek çalabilen ikili ise Dezsö Ranki ve Edit Klukon. İkinci yarıda ise Liszt’in Noel Ağacı S. 186 eserini seslendiren ikili, başarılı yorumlarıyla festivalde özel bir geceye imza attılar.

Antalya’da yaşayan Macarlar konseri izledi

Konser sonrasında Macaristan Fahri Konsolosu Bekir Özsoy, Dezsö Ranki’ye, AKSAV Başkan Vekili Arif Bulut ise Edit Klukon’a katılımlarından dolayı Antalya’yı simgeleyen birer plaket verdi. Antalya’da yaşayan ve konseri izlemeye gelen Macar vatandaşları konserden sonra kulise gelerek sanatçıları tebrik etti.

Festival “Igudesman & Joo” ile devam edecek
Piyano Festivali’nin bir sonraki konseri ise müzikleri ile olduğu kadar sahne şovlarıyla da tüm dünyanın ilgisini çeken Igudesman & Joo’nun sahne alacağı gece olacak. Konser 3 Aralık Cumartesi günü saat 20.30’da Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı ve 25 Kasım-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen festival, dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya’da buluşturacak. Ana sponsorluğunu Volkswagen’in yaptığı festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş repertuvarı ve renkli programı ile sanatseverlere unutulmaz bir klasik müzik şöleni yaşatacak.