ANTALYA"nın Alanya İlçesi"nde 17 yaşındaki S.A,'nın tecavüzle suçladığı müzik öğretmeni 30 yaşındaki M.İ. iddiaları yalanladı. S.A.'nın sağlık raporunda ise bakire olmadığı anlaşıldı.
Alanya Nimet Alaaddinoğlu Lisesi'nin müzik öğretmeni M.İ. öğrencisi S.A.'ya tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. İddiaya göre, ilçeye eylül ayında tayin olan müzik öğretmeni M.İ., 10"uncu sınıf öğrencisi 17 yaşındaki S.A.'ya evinde gitar dersi vermeye başladı. Sık sık birbirlerinin evine gidip gelen öğrenci ve öğretmen arasında yakınlaşma oldu ve bir süre sonra ikili birlikte olmaya başladı. Ocak ayı içerisinde müzik öğretmeni M.İ. nişanlandı. Bu duruma sinirlenen S.A. ise ailesine durumu anlatarak, savcılığa müzik öğretmeninin kendisine tecavüz ettiği gerekçesiyle şikayette bulundu. Gözaltına alınan öğretmen M.İ. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Doktor kontrolünden geçen S.A.'nın raporunda bakire olmadığı, ancak tecavüz bulgusuna da rastlanmadığı belirtildi. Öğretmen M.İ. ise üzerine atılan suçu kabul etmedi. İfadesinde öğrencisiyle hiçbir ilişkisi olmadığını sadece ders verdiğini söyleyen M.İ., “Madem böyle bir durum vardı daha önce neden şikayetçi olunmadı” diyerek kendini savundu.
Okuldaki bazı arkadaşları ise S.A.'nın öğretmenine aşık olduğunu ve nişanlanmasını hazmedemediğini öne sürerek, S.A.'nın “M.İ'e o kadar aşığım ki bu aşk bana yalan bile söyletiyor” dediğini söylediler. S.A. olayın ortaya çıkmasının ardından okula gitmezken, başka bir okulda eğitimine devam edeceği kaydedildi.


MİLLİYET