Galatasaray resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Kalecimiz Leonardo Noeren Franco, takımımızın Hollanda'nın Venlo kentindeki Horst kasabasında yaptığı hazırlık kampına katıldı. Daha önce izinli olan Leo Franco, yarından itibaren takımla birlikte çalışmalara katılacak" ifadelerine yer verildi.

Galatasaray resmi internet sitesinde yer alan "Galatasaray Hollanda'da" haberinde yer alan kamp kadrosu listesinde ise Arjantinli kaleci Leo Franco yer almıyordu.

Gözden çıkarılan Leo Franco, İspanya'nın Real Zaragoza takımıyla görüşmüş fakat bu transfer gerçekleşmemişti.

(NTVSPOR)

Kale Ufuk'a emanet

Nevzat Dindar / Milliyet

Kalesini sağlama almak isteyen ve bu yüzden Aykut Erçetin ve Ufuk Ceylan"ın yanına tecrübeli bir eldiven için kollarını sıvayan sarı-kırmızılı yönetim, Rijkaard"dan veto yedi. Hollandalı hocanın, yeni sezonda kaleyi Ufuk"a teslim etmenin planlarını yaptığı ve bu nedenle yabancı bir file bekçisi istemediği belirlendi.
Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin"in, kaleci transferi konusunda Rijkaard"la yaptığı toplantıda, “Yeni sezonda üç kulvarda başarılı olmak istiyoruz ve bu nedenle kalemiz çok sağlam olmalı“ diyerek, Galatasaray"ın eski kalecisi olan 39 yaşındaki Brad Friedel ve Tim Howard"ın isimlerini gündeme getirdiği öğrenildi.
Ancak Rijkaard, Aston Villa"da forma giyen Friedel ile Everton"ın kalesini koruyan 31 yaşındaki Tim Howard"a onay vermedi.
Ufuk ve Aykut"a güvendiğini dile getiren Hollandalı teknik adam, “Ufuk ve Aykut yola birlikte çıkılacak kalitede kaleciler. Ufuk geçen yıl aramıza gecikmeli katıldığı için sıkıntı yaşamıştı, ancak bu sezon onu birinci kalecim yapacağım. Hem fiziği, hem de tekniğiyle güven veriyor” ifadelerini kullandı.
Teknik patron Rijkaard"ın bu sözleri üzerine Friedel ve Tim Howard girişimi başlamadan sona ererken, sarı-kırmızılı takımın yeni sezondaki 1 numarası büyük ihtimalle Ufuk Ceylan olacak.