Lazer destekli saç ekimi saç seyrekliği ye da kellik sorununu çözmek için kullanılan bir saç ekimi tekniğidir. Saç ekimi prosedürü sırasında hem ön saç tasarımı hem de ekim işlemi için lazer desteğinden faydalanılır. Sağlık merkezinde lokal anestezi kullanılarak, kalıcı donör alanlarından alınan saçların kelleşen veya seyrekleşen alanlara transferi sağlanır.

Saç dökülmesi sorunu yaşayan kadın ya da erkek fark etmeksizin herkes bu teknikten faydalanabilir. Hasta seçiminde genellikle yaş sınırlaması yoktur, ancak daha genç hastalarda dökülme devam edebileceği için tekrar saç ekimi operasyonu yaptırmamaları ve biraz daha beklemeleri tavsiye edilebilir.

Lazer destekli saç ekiminin özellikleri

Operasyon süresince lazer tekniğinden faydalanılır. Saç köklerinin donör alandan yani başın arkasından alınarak saçın dökülen kısımlarına nakledilmesini içerir. İşlem saç dökülmesini miktarına göre 3 ile 7 saat arasında sürmektedir ve lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Tek seansta ortalama 5.000 greft yerleştirilebilir. Nakilden sonra oluşan kabuklar 1-2 hafta içinde dökülür ve saçlar 3 - 6 aylık bir süre içinde yeniden büyür.

Operasyon süresince:

Yeme içmede bir sınırlama olmaz. Hastaneye gidildiğinde, önce saç çizgisinin tasarımı tamamlanır. Daha sonra rahatlama için ilaç verilir. Sonra operasyona başlanır. Operasyon süresince kitap okunabilir, film izlenebilir ya da müzik dinlenebilir. Hasta aynı gün eve döner. Ertesi gün, saç ve saç derisi şampuanlanır.

İyileşme süreci nasıldır?

Lazer destekli saç ekiminin avantajları, 0,6 mm ile kel alanına eşit aralıklarla saç köklerinin yerleştirilebilmesidir. Ekim sırasında lazer kan damarlarını pıhtılaştırır ve kanama olmaz. Greft alımı % 85 ila 95 arasındadır, iyileşme daha hızlıdır ve ekim bölgesindeki saç kökleri zarar görmez. Yara izi oluşmaz, daha doğal görünümlü sonuçlar elde edilebilir. Saç ekiminin sonuçları ise kalıcıdır.