Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 30 Haziran Cumartesi günü Cenevre'de yapılması planlanan Suriye Konferansı'na, İran davet edilmezse bile katılacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ürdün'de bulunan Lavrov, Rus gazetecilere yaptığı açıklamada, İran'ın davet edilmemesi halinde bile konferansa gideceğini belirterek, ''Gidiyorum ama burada tüm katılımcıların bu fırsatı sorunun çözümü için nasıl kullanmaları gerektiğini anlatacağım'' dedi.

Suriye ile ilgili konferansın sonunda ortaya çıkacak nihai belgenin uzmanlar değil dışişleri bakanları tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Lavrov, ''İran, bu konferansta hazır olmalı. Suriye Konferansı'nda durumdan etkilenen herkes bulunmalı ve İran da kesinlikle onlardan biri'' diye konuştu.

Suriye tarafının da masaya oturması ve konsensüs arayışı içinde olması gerektiğine dikkati çeken Sergey Lavrov, ''Durum Suriye'deki her etnik, dini ve başka grupların kendini güvende hissedeceği şekilde çözülmeli'' ifadesini kullandı.