Yaklaşık 6 saat süren Bakanlar Kurulu Toplantısı bitiminde Cemil Çiçek açıklama yaptı. İşte Çiçek'in açıklaması:

"Türkiye gayri safi milli hasılada ortalama yüzde 7.2 büyüme elde etmiştir. Sanayi sektörü 2002 yılından itibaren büyümeye en büyük katkıyı sağlamıştır. Özel sektör de ekonomik büyümenin lokomotifi olmuştur. Türkiye 2002 ile 2007 yılları arasında büyüme hızı olarak dünyada ön sıralara taşınmıştır."

MALİ KARARLILIK SÜRECEK

"2006 yılı rakamlarına göre doğrudan yabancı sermaye yatırımları sırasında ülkemiz 7. sıraya yerleşmiştir. Türkiye'de sağlanan siyasi ve ekonomik istikrar yabancı sermayenin ülkemize akmasında önemli bir etken oynamıştır. Ülkemiz mali açıdan kararlılığını sürdürecektir.

Bugün üzerinde durulan konu Avrupa Birliği'dir. Önümüzdeki günlerde yapılması gereken bazı yasal düzenlemeler vardır. İlerleme raporunun değerlendirmesi de yapılıyor. İlerleme raporunda eksik olan hususları görüştük."

"BAZI BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞAMAYIZ"

"Türkiye bir parlamenter sistemdir. Hükümet Avrupa Birliği konusunda kararlıdır.

Yanlış bilgi ile kamuoyunun yanıltılması haksızlıktır. Kabul etmek gerekir ki işin operasyonel yanı olduğu için herşeyi kamuoyu ile paylaşmak doğru olmayacaktır. Başbakan tabii ki Bakanlar Kurulu'nu ziyaretle ilgili bilgi vermiştir.

Biz birçok şeyi yapıyoruz ama bunun çoğunluğunu kamuoyu ile paylaşamıyoruz. Terörle Mücadele konusunda bazı bilgileri sizle paylaşma imkanımız yok. Sayın Başbakan ABD Başkanı'na ifade edilmesi gereken herşeyi ifade etmiştir. Bu ziyaretin çok faydalı olduğu da ortaya konmuştur."

"İÇERİĞİNİ BİLMEDİĞİM BİR DOSYAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPAMAM"


"Bir devlet kararlılığı içerisinde hareket etmiştir. Türkiye alması gereken kararları almaya devam ediyor.

İçeriğini bilmediğim bir dosya ile ilgili açıklama yapamam. Özellikle hazırlık aşamasındaki bir soruşturma olması nedeniyle açıklama yapmamın doğru olmayacağı kanaatindeyim.

Yetkiyi laf olsun diye almadık. Terörle Mücadele konusunda atılacak bütün adımları atacağız."