Nevşehir Müftülüğü ile Nevşehir Belediyesi işbirliğinde, Gülbahçe önünde oluşturulan çadırda başlayan Kutlu Doğum Haftası kutlamaları öncesinde, Nevşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü çeşitli marşlar seslendirdi.

Nevşehir Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile çok sayıda vatandaşın katıldığı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin başlaması nedeniyle düzenlenen 'Kutsal Beldelere Yolculuk' konulu fotoğraf sergisinin açılışında, Nevşehir Müftü Yardımcısı Ali Gülden, hafta boyunca yapılacak çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı.

Gülden, Kutlu Doğum Haftası'nın, 14-20 Nisan 2012 tarihleri arasında Türkiye'nin yanı sıra yurt dışı temsilcilikleri ile KKTC‘de değişik etkinliklerle kutlanacağını belirtti. Gülden, Kutlu Doğum Haftası kapsamında gerçekleştirilecek programlarda Peygamber Efendimiz'in (sas) bütün insanlığa getirdiği mesajı, ahlakı ve yaşantısının en ince ayrıntılı şekilde anlatılacağını ve Hz. Peygamber'in (sas) yeniden idrak edilmek suretiyle O'nun (sas) gül kokusunun her tarafta hissedileceğini kaydetti.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk de Kutlu Doğum Haftası'nın hayırlı olması temennisinde bulundu. Öztürk, hafta çerçevesinde emeği geçen ve ufuklarını açan Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile kendilerini yalnız bırakmayan AK Parti Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider'e ve vatandaşlara teşekkür etti. Öztürk, insanlık büyük karanlıklar içerisinde kıvranırken, bir kurtarıcı bekleyen insanlara, alemlere rahmet Hz. Muhammed (sas)'in çölün ortasında Mekke'de, nur gibi doğarak bütün insanlığı aydınlattığını belirtti.

Öztürk, "Peygamberimiz'in (sas) dünyaya gelmesiyle birlikte karanlıklara boğulan insanlar, zulmetten nura, cehaletten ilim ve medeniyete kavuştu. O'nun (sas) gibi bir peygamberi bize göndermekle bize Allah en büyük iyiliği yapmış. Allah, bize O'nu (sas) model yapmış, O'na (sas) bakın aynısını yapın demiş. Onun için bizler de diyoruz ki Ya Rabbi, emrinize amadeyiz, emrinize uyuyoruz. Bu haftalarda Sevgili Peygamberimiz'i (sas) okuyacağız, O'nun (sas) ahlakını anlayacağız ve O'nun (sas) gibi yapmaya çalışacağız. Bizi O'nun (sas) yolundan ayırma ya rabbi."

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk'ün konuşmasının ardından Kutsal Beldelere Yolculuk isimli 60'ı aşkın fotoğrafın yer aldığı sergi, Nevşehir Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından açıldı.

Buradaki etkinlikte ayrıca, vatandaşlara, Peygamberimiz'i (sas) anlatan çeşitli kitaplar ile lokum ve gül dağıtıldı. Kutlu Doğum Haftası'nın başlaması nedeniyle Nevşehir Belediyesi tarafından Gülbahçe önünde oluşturulan çadırın yanında kutlu doğum aşı dağıtıldı.