Alevlerin söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

Kütahya Valisi Kenan Çifçti, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "100 hektar arazi ile 5 ev ve 7 ahır kullanılamaz hale geldi. 100'e yakın ekipmanla yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Bazı yerde yanmalar var ama biz bitti gibi düşünüyoruz. Ancak rüzgar ile alevlendiğinde yeniden yanma olasılığı var. Şuanki ekipmanla yarın inanıyorum söner. Bursa ve Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri burada. 5 Helikopter, 10 dozer, 2 grayder, 3 kazıcı, 44 arazöz, 43 jandarma ekibi ve 150 asker ile yangına müdahale ediliyor" dedi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, saat dün saat 15.00 sıralarında başlayan yangının kontrol altına alınamadığını, rüzgar nedeniyle başlayan ot yangının Çayıroluk köyüne kadar ulaştığını ifade etti. Hatipoğlu, "Olağanüstü şekilde müdahale ediliyor. Tüm orman ekipleri, çevre belediyeleri ve özel sektöre ait iş makinaları ile müdahale ediliyor. 100 hektar civarında bir alanın yandığını düşünüyoruz. Civar il ve ilçeler olağanüstü bir şekilde seferber edildi. Civar köylüleri de yangına müdahaleye yardım etti. Çayıroluk köyü yangın tehdidi altındaydı. Çok şükür bir sıkıntı çekilmedi ama birkaç ev ziyan gördü. Hasar tespit çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.

Çayıroluk köyünde evi yangında zarar gören İsa Dinç, iki samanlığının, iki katlı evinin ve arı kovanlarının yandığını söyledi. Çayıroluk köyü Muhtarı Mustafa Dinç ise, köyün ilçe ve kent merkezine uzak olması nedeniyle yangına müdahale eden ekiplerin geç geldiğini savundu.

Yangın Şahinköy Kelepir mevkisi, Tunçbilek Işık Sitesi ormanlık sahası, Gazelyakup köyü, Örenköy, Domaniç Çalköy ve Çayıroluk köyüne yayılmış, Çayıroluk köyü tahliye edilmiş, köydeki yapılar tamamen kullanılamaz hale gelmişti. Yangın sebebiyle Kütahya Valiliği'nde kriz masası oluşturulmuştu.