Bayındırlık ve İskân Bakanlığı"nın 28.10.2010 tarihinde onaylayarak Kuşadası Belediyesi"ne gönderdiği imar planı iptal edildi. Kuşadası"nda büyük itirazlara neden olan eski planın yerine Bakanlık tarafından onaylanan yeni “Kuşadası Limanı ve Yanaşma İskelesi Uygulama İmar Planı” Kuşadası Belediyesi"ne gönderildi.
Bilindiği gibi limanla ilgili iptal edilen ilk imar planının Kuşadası Belediyesi"ne gönderilmesi üzerine kurulan Kuşadası Liman Platformu tarafından imza kampanyası başlatılmış ve toplanan 14 bin 283 imza Bayındırlık ve İskan Bakanlığı"na gönderilmişti. Bu arada Kuşadası Ticaret Odası"nın girişimiyle bir uzlaşma toplantısı gerçekleşmiş, toplantıya Kuşadası Belediyesi ve Liman Platformu ile Ege Ports"un yanı sıra oda ve derneklerin temsilcileri ile bakanlık müsteşarı ve AK Partili Aydın Milletvekilleri katılmıştı. Toplantıdan Ankara"da uzlaşa toplantısı yapılması kararı çıkmıştı.
Bunun üzerine Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve limanı işleten Ege Ports firmasının yetkilileri, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkililerini nezaretinde 3 kez bir araya gelmelerine rağmen, Ege Ports"un uzlaşmaz tutumu nedeniyle anlaşmaya varılamamış, ancak bakanlığın yeni bir plan yapabileceği yetkililer tarafından belirtilmişti.
Ankara toplantılarında bakanlık yetkililerinin telaffuz ettiği yeni imar planının gelmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesinde toplanan Kuşadası Liman Platformu, planla ilgili ilk görüşmesini yaptı. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ün de katıldığı Kuşadası Liman Platformu toplantısında ele alınan yeni imar planıyla ilgili yapılacak görüşmelerin ardından gerekli itirazlarda bulunulması kararlaştırıldı.