Kuşadası ilçesinde şiddetli fırtına nedeniyle ağaçlar devrilip binaların çatısı uçarken, Kuşadası- Pamucak yolu trafiğe kapandı. Tüm deniz araçlarının denize çıkmasının yasaklandığı ilçede, Kuşadası-Patmos feribot seferi de iptal edildi.
Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Kuşadası Körfezi'nde etkili olan şiddetli fırtına sırasında rüzgar 7 ila 9 şiddetinde eserken, denizdeki görüş mesafesi de orta seviyeye düştü. Rüzgar ve beraberindeki gök gürültülü sağanak yağış, öğle saatlerinden itibaren Kuşadası merkezi ile Davutlar ve Güzelçamlı beldelerinde etkisini göstermeye başladı. Şiddetli fırtına Kuşadası ve beldelerinde hayatı olumsuz etkilerken, Kadınlar Denizi Mahallesi ile Bayraklıdede Mahallesi ve siteler bölgesinde ağaçlar
devrildi, bazı evlerin çatıları uçtu. Fırtına yüzünden ağaçların devrilmesiyle turistik otel ve tatil köylerinin yoğun olduğu Kuşadası-Pamucak yolu trafiğe kapandı. Belediye ekipleri yaklaşık bir saat süreyle kapalı kalan yolu yeniden trafiğe açarken, bölgede bazı işyerlerinin çatıları uçtu.
Bu arada, aynı saatlerde fırtına yüzünden amatör maç sırasında Kuşadası Özer Türk Stadyumu'nun uzay çatısı uçtu. Şans eseri olayda yaralanan olmazken, Kuşadası Gençlikspor ile Güzelçamlıspor arasında oynanan Aydın Süper Amatör Lig'e dahil futbol maçına 15 dakikalık bir aradan sonra devam edildi.
Fırtına nedeniyle Kuşadası'nda gemi, feribot, yat ve balıkçı teknelerinin denize açılması da yasaklandı. Kuşadası Liman Başkanı Celal Oral, tüm deniz araçlarının denize açılmasının yasaklandığını belirterek, "Kuşadası-Patmos arasında sefer yapan bir feribotun seferi iptal edildi. Ayrıca, İskenderun'dan Dilovası'na giderken fırtınaya yakalanan bir yük gemisi Kuşadası Körfezi'ne sığınarak, kontrollü şekilde demirlenmesi sağlandı" dedi.
Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise, f kriz masası kurulduğunu ifade ederek, polis, belediye ve jandarma ekiplerinin Kuşadası merkezi ile bağlı beldelerde gerekli tüm önlemleri aldıklarını söyledi.