AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İçişleri Bakanlığınca gönderilen soruşturma izni yazısında, 6 aydır hiçbir abonenin suyu kesilmezken ve işlemin yapıldığı tarihte Kuşadası Belediyesine 2 bin 971 abonenin su borcu bulunmasına rağmen yalnızca Kuşadası Gazeteciler Birliği Başkanı Latif Sansür'ün eşine ait evin 72 liralık su borcu nedeniyle suyunun kesildiği, sayacın söküldüğü ifade edildi. 
     Ayrıca abone ile belediye arasında imzalanan sözleşmede, ''Borçlarını ilk müracaatta ödemeyen abonelere en az bir hafta süreli ihbarname bırakılır. Borç yine ödenmezse bir ihtarname daha gönderilerek üç gün daha süre verilir ve bu sürenin sonunda kesme işlemi uygulanır'' denildiği halde borçluya hiçbir uyarı yapılmadığının tespit edildiği vurgulandı. 
     Abonenin suyunun hukuka aykırı olarak kesildiği anlaşıldığından belediye başkanı Esat Altungün ile yardımcısı ve sosyal işler sorumlusu Erdoğan Uyan hakkında soruşturma izni verilmesine karar verildiği bildirildi. 
     Kuşadası Belediye Başkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise ''Bahse konu olayda yasal işlemler yapıldı. Herhangi bir şahsi işlem söz konusu değil. Abonelerin mesleklerine göre değil belediyeye olan borçlarına göre hareket edildi. Konuyla ilgili olarak Danıştaya itiraz başvurumuzu yapacağız'' denildi. 
     Kuşadası Gazeteciler Birliği Başkanı Latif Sansür de ''belediyedeki uygulamaları, usulsüzlükleri dile getirdiği için üç çocuğuyla birlikte cezalandırıldığını'' öne sürdü.