HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin ülkede kamplaşma, kutuplaşma, bölünmeyi önlemek için var olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, partisinin Malatya İl Teşkilatı tarafından Malatya'nın Kernek Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Genel seçimin eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin seçimi olacağını kaydeden Kurtulmuş, ''Eski Türkiye bugünkü iktidar partisi ve muhalefet partisi tarafından temsil ediliyor. Bunlar üslupları bakımından eskidirler. Yöntemleri bakımından eskidirler. Söyledikleri sözlerin içeriği bakımından eski partilerdir. Birisi 'Kemal Efendi' diyor, birisi 'Recep Bey' diyor'' dedi.

Türkiye'de 9 yıldır uygulanan programla herkesin borçlu hale getirildiğini ileri süren Kurtulmuş, şunları savundu:

''Tüketici borçlu, esnaf borçlu, vatandaş borçlu. Bunları konuşan yok. 'Türkiye'de toplumsal barışı nasıl sağlayacağız' bunları konuşan yok. HAS Parti bunun için güçleniyor. HAS Parti Türkiye'de kamplaşmayı, kutuplaşmayı, toplumun bir takım kesimlerinde bölünmeyi önlemek için var olan bir partidir. Dün fukara sofralarında diz kırarak, ortadaki çorba kasesinden kaşıklayarak iktidara gelenler şimdi bırakın Dicle kenarındaki koyunları; Ankara'nın, İstanbul'un, Malatya'nın göbeğindeki yoksulları, işsizleri, fukaraları görmez oluyorlar ve 'olur böyle şeyler' diyorlar. Bunların hükümet etmekten anladıkları 'Türkiye'de şeker pancarı ekmeyeceksiniz' dir. Malatya'daki şeker fabrikanız son anda özelleştirmeden döndü. Buraların her tarafında istemediğiniz kadar şeker pancarı üretilirken şimdi çevreden şeker pancarı gelmese Malatya'daki şeker fabrikası çalışamaz durumdadır.''

Milletin ekonomisinin iktidarın ekonomisi ile aynı olmadığını iddia eden Kurtulmuş, şunları öne sürdü:

''Milletin ekonomisi bu değil. 'Büyüyoruz. Dünyanın 16. ekonomisiyiz' diyorlar. Rakam olarak doğru. Bir adım daha atın. Gayri safi milli hasılası yüksek olmak eğer dünyanın en ileri ekonomisine sahip olmak olsaydı, Çin Halk Cumhuriyeti'ne dünyanın en ileri ülkesi demek gerekirdi. Kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolar deniyor. Hesapta bir sürü yanlışlık var. Ona girmeyeceğim. Ama kabul edelim onların söylediklerini. 10 bin dolar kişi başına düşen milli gelir var. Bu alanda binlerce aileyi temsil eden insan var. Hangimizin ailesinin -4 kişiden hesap edin- 40 bin dolar geliri var? Yok. Kişi başına milli gelirde Türkiye 16. sıradan 57. sıraya düşüyor.''

A.A.